
Рецепти
17:57, 23 серпня 2021 р.
Надійне джерело
Що приготувати на вечерю: страви для всієї родини
Рецепти

Різноманіття страв кружляє голову, ціни в магазинах кусаються, а втома після роботи абсолютно не пробуджує бажання стояти біля плити. Але в ті вечори, коли є час і натхнення, можна порадувати себе якою-небудь незвичайною і смачною стравою, пише 0372.ua з посиланням на УНІАН.
Гедлібже з куркою
- ціла курка - 1 шт або 8 курячих ніжок;
- сметана - 4 ст.л;
- ріпчаста цибуля 1-2 шт;
- часник - 1-2 зубчики;
- вода або курячий бульйон - 200 мл;
- соняшникова олія - 2 ст.л;
- пшеничне борошно - 0.5 ст.л;
- паприка мелена - 1 ч.л;
- сушений базилік - 1 ч.л;
- сіль, перець, зелень - за смаком.
На розпечену сковороду, змащену маслом, викласти курку або шматочки курки. Цибулю нарізати маленькими шматочками, додати до курки. Пару хвилин обсмажити, потім додати подрібнений часник.
Приготувати соус: в окропі або бульйоні розвести сметану і борошно. Залити курку соусом, довести до кипіння. Всипати сіль, перець, паприку і базилік. Перемішати і тушкувати до готовності близько 20 хвилин. Готову страву посипати зеленню і подавати до столу.

Паста "Карбонара"
- спагетті - 400 гр;
- грудинка варено-копчена - 200 гр;
- яйце - 1 шт;
- жовтки - 3 шт;
- пармезан - 75 гр;
- масло вершкове - 2 ст.л;
- олія оливкова - 1 ст.л;
- часник - 2 зубчики;
- сіль, перець - за смаком.
Грудинку нарізати дрібними кубиками, обсмажити на вершковому маслі (використовувати 1 ст.л). Часник розчавити ножем, додати до грудинки. Смажити м'ясо 10 хвилин, в кінці прибрати часник.
Закип'ятити воду, додати в неї 1 ст.л солі, 1 ст.л оливкової олії, покласти спагетті. Макарони варити так, як зазначено на упаковці. У трьох яєць відокремити білки від жовтків, 3 жовтки і 1 яйце з білком вилити в миску. Посолити, поперчити, збити віночком, додати тертий сир і перемішати.
Спагетті відкинути на друшляк, залишивши 1.5 склянки води. Спагетті додати до грудинки, покласти 1 ст.л вершкового масла і влити яєчно-сирну суміш. Перемішати, поступово влити 1.5 склянки води з-під спагетті. Постійно помішувати, щоб сирі яйця не згорнулися. Подавати пасту, посипавши натертим сиром.

Заливний пиріг з яйцями і зеленню
Для цього рецепта знадобиться пергаментний папір
- борошно - 100 гр;
- масло вершкове - 50 гр;
- кефір - 100 мл;
- яйця - 3 шт;
- розпушувач - 1 ч.л;
- рис - 30 гр;
- зелена цибуля - 30 гр;
- сіль, перець - за смаком.
Промити рис кілька разів, всипати його в киплячу підсолену воду, варити 13 хвилин. В цей же час поставити варитися 2 яйця. Після готовності відкинути рис на друшляк, перекласти в миску і залишити остигати. Яйця очистити, дрібно нарізати. Лук помити, дрібно нарізати. З'єднати інгредієнти в мисці, посолити, поперчити, перемішати.

Розігріти духовку до 180°C. В окремій мисці збовтати 1 яйце з дрібкою солі. Вершкове масло розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, додати до яйця. Кефір кімнатної температури влити туди ж. Суміш перемішати до однорідності. Борошно просіяти з розпушувачем і додати до яєчної маси, замісити тісто. За консистенцією має бути схоже на тісто для оладок.
Дно форми для випічки застелити пергаментом, викласти половину тіста. Зверху рівномірно розподілити начинку, потім вилити другу частину тіста. Випікати 35 хвилин при 180°C. Готовий пиріг дістати з духовки, подавати остиглим.
Читайте також: В Україні до 2035 року планується побудувати новий військово-морський флот
День Державного Прапора України: які заходи відбуватимуться у Чернівцях сьогодні
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:30
Вчора
15:29
Вчора
12:10
Вчора
09:01
Вчора
21:08
3 травня
19:43
3 травня
14:31
3 травня
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
00:00, 17 березня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
live comments feed...
Коментарі