• Головна
  • 5 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву: що не схвалить бариста
Поради
08:23, 3 листопада 2021 р.
Надійне джерело

5 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву: що не схвалить бариста

Поради
5 помилок, які ми робимо, коли готуємо каву: що не схвалить бариста

Багато хто з нас любить у холодну пору року побалувати себе чашкою ароматної кави з апетитним чізкейком на сніданок. Ось тільки вдома цей напій виходить не таким смачним, як в улюбленій кав'ярні. 0372.ua вирішив поділитися з вами простими порадами, яких помилок варто уникати під час заварювання кави.

Нагадуємо: Кіберполіцейські наголошують: надійний пароль – запорука безпеки в мережі Інтернет

 Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Перша і, мабуть, найголовніша помилка – це якість води, на якій слід варити каву. Багато хто не замислюється про це, проте вода – це те, з чого кава складається на 99%. Щоб напій вийшов справді смачним, необхідно заварювати його на чистій відфільтрованій воді або бутильованій. З водою з-під крана ніколи не вийде насичений смак.

Друга помилка – неправильно підібраний посуд. Чашка для кави має бути з товстими стінками, оскільки вони довше зберігають тепло. Більше того, перед тим, як налити каву в чашку або колбу френч-пресу, необхідно обдати їх окропом або потримати під гарячою водою, а вже потім наливати ароматний напій.

Третя помилка – неправильно вибраний помел або метод заварювання кави. Тобто методи заварювання з коротким часом вимагають дрібного помелу кавових зерен (наприклад, для кави по-турецьки), середній помел підійде для еспресо на плиті, кавоварок на одну чашку і краплинної кави, а для тривалішого варіння та заварювання у френч-пресі найбільше підходить грубий помел.

Ще одна поширена помилка – заварювати каву "на око". Щоб напій не був рідким, але і не дуже міцним, слід запам'ятати просту пропорцію - 17 г кави (близько 3 ч. л.) на 260 мл води. Таким чином він буде не таким міцним, як еспресо, але водночас матиме насичений смак.

І остання помилка – неправильне зберігання кавових зерен. Необхідно уникати занадто високої вологості, тому категорично не можна зберігати каву в холодильнику та морозилці. Найкраще покласти каву у пластиковий контейнер, герметично закрити його та поставити в прохолодне сухе місце. Пам'ятайте, що цілісні зерна залишаються свіжими до місяця, а мелену каву найкраще використати протягом двох тижнів після відкриття упаковки.

Читайте також: Підробки в супермаркетах: що фальсифікують та яку компенсацію можуть вимагати українці

Топ-5 застарілих стереотипів про стосунки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Корисні поради #кава #сніданок
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...