• Головна
  • Алкогольні напої у кулінарних рецептах
Новини компаній
16:00, 14 червня

Алкогольні напої у кулінарних рецептах

Новини компаній

На перший погляд, на свята алкогольним напоям відводиться почесна роль супроводу страв або навіть головної «родзинки» урочистості. Тим часом, досвідчені кухари давно використовують його в різних рецептах, починаючи від випічки і закінчуючи маринадом для шашлику. У цій статті ми спробуємо розібратися, який алкоголь можна або навіть потрібно використовувати для приготування смачних страв.

Алкогольні напої у кулінарних рецептах, фото-1

Коньяк та бренді

Ці напої чудово розм'якшують жорсткі м'ясні волокна, тому активно використовуються у маринадах. Крім того, вони сприяють бродінню, тому кухари часто додають в тісто пару ложок напою. Випічка стає розсипчастою та ніжною, а прісне тісто, зокрема для чебуреків, хрумким та смачним.

Ще один спосіб використання коньяку – збереження консистенції морозива. Ложечка напою дозволяє запобігти замерзанню ласощів і перетворення морозива на лід або, навпаки, при підвищенні температури запобігає швидкому перетворенню ласощів я на калюжку. На 100 г морозива знадобиться близько 10 г коньяку.

Вино

Має властивість посилювати смак страв, а також служить своєрідним провідником для спецій – прискорює їх проникнення в продукти.

  • Кислотні вина досвідчені кухарі використовують при варінні бобових. Напій не дає їм розваритись.
  • Напівсухі, в свою чергу, часто є частиною рецептів соусу.

Дуже цікавими на смак виходять виварені у вині фрукти. Такий десерт стане ідеальним доповненням осіннього або зимового вечора.

Горілка

Усього одна столова ложка горілки надасть вусі пікантного насиченого смаку і зробить рибний бульйон прозорим.

Квашена капуста стане соковитою і хрусткою, якщо, додати в банку трохи «біленькою». Те саме стосується консервованих огірків та томатів.

Млинці на горілці виходять тонкими та мереживними. Для хорошого результату достатньо 25 г напою на літр тесту.

Лікери

Використовують для десертів, випічки, французьких повітряних тостів. Нерідко цими солодкими напоями просочують бісквітні коржі, перш ніж нанести крем. Лікер додають в киселі, гур’євськую кашу, бланманже.

Любителі холодних десертів, створюють багатошарові композиції із желе на основі різнокольорових лікерів.

Ром

Якісний напій вважається ідеальним ароматизатором для випікання та домашнього шоколаду. Яскравим прикладом є знаменита ромова баба чи італійське різдвяне поліно.

Європейці активно використовують ром в консервації. Фрукти чи ягоди засипають цукром та заливають ромом. Такі вітамінні ласощі надалі використовуються як начинка для пирогів і для профілактики простудних захворювань. Іноді ромом поливають фруктові салати чи навіть морозиво.

Так само не варто забувати, що будь-який алкоголь відмінно усуває запахи та бактерії, тому використовується для страв, де необхідно нейтралізувати аромат та запобігти появі цвілі.

Алкогольні напої у кулінарних рецептах, фото-2

Які напої найкраще обирати для кулінарії

Коли ви захочете порадувати своїх близьких новою стравою, в рецепті якої є алкоголь, не намагайтеся економити. Напій низької якості лише зіпсує вашу страву. Зазвичай рецепти припускають дуже малу кількість цього інгредієнта, тому купленої пляшки вам вистачить надовго.

Якщо ж ви плануєте повністю зберегти оригінальність рецепту і для французької випічки використовувати саме французький коньяк, а для риззотто – справжнє італійське вино, вам допоможе алкомаркет Vintage. Тут ви легко підберете напої для будь-якої страви. Що найприємніше, всі вони є оригінальними, що документально підтверджено. Покупців порадують регулярні акції, знижки та можливість стати учасником накопичувальної програми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...