
Новини компаній
16:00, 14 червня 2022 р.
Алкогольні напої у кулінарних рецептах
Новини компаній
На перший погляд, на свята алкогольним напоям відводиться почесна роль супроводу страв або навіть головної «родзинки» урочистості. Тим часом, досвідчені кухари давно використовують його в різних рецептах, починаючи від випічки і закінчуючи маринадом для шашлику. У цій статті ми спробуємо розібратися, який алкоголь можна або навіть потрібно використовувати для приготування смачних страв.

Коньяк та бренді
Ці напої чудово розм'якшують жорсткі м'ясні волокна, тому активно використовуються у маринадах. Крім того, вони сприяють бродінню, тому кухари часто додають в тісто пару ложок напою. Випічка стає розсипчастою та ніжною, а прісне тісто, зокрема для чебуреків, хрумким та смачним.
Ще один спосіб використання коньяку – збереження консистенції морозива. Ложечка напою дозволяє запобігти замерзанню ласощів і перетворення морозива на лід або, навпаки, при підвищенні температури запобігає швидкому перетворенню ласощів я на калюжку. На 100 г морозива знадобиться близько 10 г коньяку.
Вино
Має властивість посилювати смак страв, а також служить своєрідним провідником для спецій – прискорює їх проникнення в продукти.
- Кислотні вина досвідчені кухарі використовують при варінні бобових. Напій не дає їм розваритись.
- Напівсухі, в свою чергу, часто є частиною рецептів соусу.
Дуже цікавими на смак виходять виварені у вині фрукти. Такий десерт стане ідеальним доповненням осіннього або зимового вечора.
Горілка
Усього одна столова ложка горілки надасть вусі пікантного насиченого смаку і зробить рибний бульйон прозорим.
Квашена капуста стане соковитою і хрусткою, якщо, додати в банку трохи «біленькою». Те саме стосується консервованих огірків та томатів.
Млинці на горілці виходять тонкими та мереживними. Для хорошого результату достатньо 25 г напою на літр тесту.
Лікери
Використовують для десертів, випічки, французьких повітряних тостів. Нерідко цими солодкими напоями просочують бісквітні коржі, перш ніж нанести крем. Лікер додають в киселі, гур’євськую кашу, бланманже.
Любителі холодних десертів, створюють багатошарові композиції із желе на основі різнокольорових лікерів.
Ром
Якісний напій вважається ідеальним ароматизатором для випікання та домашнього шоколаду. Яскравим прикладом є знаменита ромова баба чи італійське різдвяне поліно.
Європейці активно використовують ром в консервації. Фрукти чи ягоди засипають цукром та заливають ромом. Такі вітамінні ласощі надалі використовуються як начинка для пирогів і для профілактики простудних захворювань. Іноді ромом поливають фруктові салати чи навіть морозиво.
Так само не варто забувати, що будь-який алкоголь відмінно усуває запахи та бактерії, тому використовується для страв, де необхідно нейтралізувати аромат та запобігти появі цвілі.

Які напої найкраще обирати для кулінарії
Коли ви захочете порадувати своїх близьких новою стравою, в рецепті якої є алкоголь, не намагайтеся економити. Напій низької якості лише зіпсує вашу страву. Зазвичай рецепти припускають дуже малу кількість цього інгредієнта, тому купленої пляшки вам вистачить надовго.
Якщо ж ви плануєте повністю зберегти оригінальність рецепту і для французької випічки використовувати саме французький коньяк, а для риззотто – справжнє італійське вино, вам допоможе алкомаркет Vintage. Тут ви легко підберете напої для будь-якої страви. Що найприємніше, всі вони є оригінальними, що документально підтверджено. Покупців порадують регулярні акції, знижки та можливість стати учасником накопичувальної програми.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:07
Вчора
11:12
Вчора
Оголошення
18:18, 1 грудня
17:40, 4 грудня
08:39, 28 листопада
08:39, 28 листопада
15:05, 22 листопада
live comments feed...