• Головна
  • Що приготувати людям, які не вживають їжу тваринного походження
10:56, 30 грудня 2022 р.

Що приготувати людям, які не вживають їжу тваринного походження

Що приготувати людям, які не вживають їжу тваринного походження

Чим пригостити вегана на новорічно-різдвяні свята.

Вегетаріанство - доволі поширене явище у сучасному світі. Дехто відмовляється від їжі тваринного походження через етичні, релігійні, екологічні, економічні чи естетичні міркування, комусь такого роду дієту взагалі прописали за станом здоров’я. 

Мотиви можуть бути різні, але мета все одно залишається одна - не вживати їжу рослинного походження.

Щоб Новорічне свято прийшло і до вегетаріанців, ми зібрали декілька простих та смачних рецептів, які зроблять ваше святкування приємнішим.

Отож, розпочнемо із першої страви. 

1.Томатний суп із базиліком та оливковою олією.

Старий добрий рецепт про який часто-густо усі забувають. Та даремно, бо із приготуванням цієї веганської страви впорається навіть дитина! 

Нам потрібно:

Помідори - 2 кг.

Великий пучок свіжого базиліку - 1 шт.

Оливкова олія холодного віджиму.

Часник - 2 зубчики.

Червоний винний оцет.

Сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

Ароматну олію готуємо за допомогою базиліку. Ділимо його на три частини. Першу частину дрібно нарізаємо, іншу - кладемо в посудину із водою та кубиками льоду. Решту листочків нам необхідно буде розтовкти із дрібкою солі у пастоподібну суміш.

Нарізаний базилік та базилікову пасту заливаємо невеликою кількістю оливкової олії та добряче струшуємо. Наша заправка для супу готова!

Готуємо самий суп. Чистимо часник та нарізаємо його пелюстками. Нагріваємо у каструлі (бажано із подвійним дном) оливкову олію та обсмажуємо на середньому вогні другу частину базиліку разом із часником.

Через хвилинку додаємо туди нарізані помідори та 150 мл води. Суп варимо приблизно 5 хвилин до готовності.  

Далі знімаємо нашу страву із вогню, додаємо сіль та трохи оцту. Завершальний етап - збиваємо у блендері до необхідної консистенції.

Під час подачі на святковий стіл декоруємо суп базиліковою олією, яку зробили напочатку.

2. Грибна лазанья

Для основи:

Гриби - 800 грам.

Цибуля - 1 шт.

Оливкова олія - 30 мл.

Веганське масло - 30 гр.

Веганський сир - 150 гр

Листи для лазаньї - 10 шт.

Сіль - дрібка.

Для соусу бешамель:

Веганське молоко - 750 мл.

Веганське масло - 40 гр.

Борошно - 40 гр.

Сіль - за смаком.

Гранульований часник - дрібка.

Спосіб приготування:

На сковорідці розігріваємо олію. Додаємо до неї вершкове масло та цибулю. Пів хвилини смажимо, допоки цибуля не почне м’якнути. На цьому етапі додаємо гриби, помішуємо та чекаємо доки рідина від грибів не випарується. Далі підсолюємо та знімаємо із вогню.

Готуємо соус бешамель: 

У невеличкій каструлі або черпаку із подвійним дном розігріваємо вершкове масло. Додаємо борошна, вимішуємо та трошки підрум’янюємо отриману масу. Частинами вливаємо молоко при цьому активно помішуючи. Додати сіль, часник та інші спеції за смаком та варити допоки соус не стане густішим. На цьому етапі до соусу додаємо натертий веганський сир та знімаємо його з вогню.

Розігріваємо духову піч до 190ᵒС.та формуємо нашу лазанью. Змащуємо форму тонким шаром веганського масла, по днурозприділяємо 2 столові ложки соусу.

Далі формуємо страву за такою схемою: листи тіста - грибна начинка - соус. Шари чергуємо до того моменту, поки інградієнти не закінчаться. Зверху страву можна посипати натертим сиром.

Готуватимемо лазанью у розігрітій духовці приблизно 30-35 хвилин. Готовність можете перевіряти шпажкою - листи ліста повинні пропектись та добре розм’якнути.

Ось і все! Годинка роботи - і розкішна ситна страва вже на вашому столі!

А як щодо десерту? Без нього і свято не свято. 

Цей десерт - просто знахідка у нинішніх реаліях, адже він не потребує випікання.

Грушеве брауні.

Що знадобиться:

Молоко кокосове 250 мл

Фінік 150 г

Мигдальні пластівці 65 г

Кокосова стружка 25 г

Какао-порошок 2 ст. л.

Кокосова олія 2 ст. Л.

Кокосова олія 1 ст. л.

Приготування:

Кокосове молоко наливаємо в каструлю, додаємо пластівці мигдалю і кокосову стружку та варимо, постійно помішуючи. В окремій посудині замочуємо сушені фініки на 5 хвилин у гарячій воді. 

Після того, як вказаний час пройшов, виймаємо фініки з води, подрібнюємо їх та змішуємо із сіллю, кокосовою олією та трьома столовими ложками молока до однорідності.

Коли пластівці закипіли, з’єднуємо їх із фініковою масою, посипаємо какао і тримаємо на вогні ще 5-10 хвилин.Вкінці даємо масі трохи охолонути.

Готуємованільно-грушеву масу:

Варимо молоко із насінням зі стручків ванілі та натертою на дрібній тертці грушею. Туди ж додаємо кукурудзяну крупу. 

Через декілька хвилин маса стане густою. Тоді її потрібно зняти з вогню та залишити остигати.

Завершальний етап - збірка нашого десерту:

Застеляємо наше деко папером для випікання. На дно викладаємо перший шоколадний шар, зверху - ванільно грушеву начинку. Охолоджуємо наш десерт приблизно 2 години в морозилці або 3-4 години в холодильнику. Після закінчення цього часу грешевебрауні буде готовим до вживання.

Смакуйте із задоволенням!

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Новий рік #вегетаріанство #веган #їжа рослинного походження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...