
Реклама
10:03, 29 січня 2024 р.
Профілактика захворювань та користь для здоров'я: як пити зелений чай?
Реклама
Китайська медицина не завжди стандартно підходила до питань лікування, але, як показує практика, багато їх методик ефективні. Вони більше схильні до використання природних речовин, тому в лікуванні та профілактиці захворювань застосовують зелений чай з високогірних листів. Яким патологіям можна запобігти, додавши до раціону цей ароматний напій?

Що відомо про профілактичні властивості?
До основних позитивних впливів можна віднести:
- Терапевтичний вплив при деменції. Катехіни покращують когнітивні функції, захищають нервову систему та мозок від ушкодження. Це дає можливість виключити появу синдрому Паркінсона та Альцгеймера. Для отримання результату вживати напій потрібно щодня;
- Зниження ризику появи онкології. Вчені довели, що поліфеноли, захищають від ультрафіолетового випромінювання, і перешкоджають зростанню атипових клітин. Антиоксиданти уповільнюють окисний процес, але зелений сорт – не ліки, а лише доповнення;
- Освіження ротової порожнини, збереження зубної емалі. Катехіни не дають розвиватися стрептококовим бактеріям, які провокують появу карієсу;
- Нормалізацію виробництва інсуліну. Науково доведено, що зелений чай зменшує ймовірність появи діабету;
- Оздоровлення серця та судин. Напій бореться з появою атеросклеротичних бляшок, що дозволяє провести профілактику появи інсульту;
- Комплексну терапію при висипаннях на шкірі. Активні компоненти листя заспокоюють запалення, прискорюють відновлення клітин;
Регулярне вживання напою дозволить уникнути багатьох проблем зі здоров'ям.
Як правильно готувати чай?
Для повноцінного розкриття смаку та отримання корисних властивостей, потрібно навчитися правильно проводити заварку:
- Беріть чисту питну воду. З-під крана не підійде, тому що в ній містяться шкідливі добавки;
- Можна проводити настоянку заварювання, як це роблять у європейських країнах або застосовувати метод проток, як це заведено в Китаї. У другому випадку одна порція буде розрахована на кілька проток;
- Не можна проводити настоянку довго, тому що смак стане гірким;
- Не пийте охолоджену рідину, на якій з'явилася плівка. Користі від нього ви не отримаєте;
- Додайте в чашку м'яту, що посилить цілющі властивості;
Правильне заварювання та дотримання допустимих норм дозволять отримати максимальну користь для здоров'я та насолодитися неймовірним смаком.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Спецтема
Оголошення
21:53, 26 червня
5
12:27, 19 червня
474
17:11, 22 червня
1
21:53, 26 червня
10
live comments feed...
Коментарі