
Фото ілюстративне з відкритих джерел
У Чернівецькій області продовжується прогріватись температура до рекордних позначок. У зв’язку з цим потрібно обережно їсти продукти, які купляєте, адже це впливає на ваше здоров'я.
Фахівці Центру громадського здоров’я зібрали поради, що варто їсти у спеку, а що потрібно уникати.
Як харчуватись під час спеки:
- Пийте достатньо рідини: намагайтеся вживати звичайну питну воду для запобігання зневодненню та покращення терморегуляції. Уникайте солодких газованих напоїв та алкоголю;
- Уживайте легку їжу: овочі, фрукти, салати та нежирні білкові страви. Пам’ятайте про продукти, що мають охолоджувальний ефект, такі як огірки, кавун, диня та м’ята;
- Уникайте важкої та жирної їжі, адже вона вимагає більше енергії для перетравлення і при певних умовах може підвищити ризик теплового удару;
- Зменште споживання солі та перероблених продуктів (ковбасних виробів, закруток, хлібобулочних).
Долучайтесь до нашої спільноти в Instagram
Нагадаймо, ми писали про те, які продукти краще не купувати на ринках у спеку.
М'ясо є одним з найнебезпечніших продуктів під час спеки, оскільки воно швидко псується при не правильних умовах зберігання, також це стосується молочних продуктів.
Що до порад, то приходьте на ринок з власними контейнерами з льодом, щоб продукти були охолоджені, до того моменту поки прийдете додому. А також продукти краще купляти вранці, коли вони ще не встигли перегрітися від спеки протягом дня.
Читайте також:Як вберегтися від теплового та сонячного удару
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі