
09:31, 23 липня 2024 р.
Скільки людей отруїлось їжею в Чернівцях

Фото ілюстративне з відкритих джерел
З приходом літа в Чернівцях збільшився ріст харчових отруєнь. Скільки було випадків та з чим це пов’язано дізнавались в завідувачки Чернівецького обласного центру контролю та профілактики хвороб Оксани Жук.
Харчові отруєння – це захворювання, які можуть бути викликані отруйними продуктами або мікробами.
Власне, за останні шість місяців у місті зареєстрували 314 випадків гостро-кишкової інфекції, з них 207 діти.
Підписуйтесь на наш Instagram
Оксана Жук пояснює, що з приходом спекотних місяців підвищується ризик харчових отруєнь через кілька факторів:
- Через високу температуру швидко розмножуються бактерії в продуктах. Особливо це спостерігається, якщо не правильно збережені продукти. Це стосується м’яса, риби та молочних виробів.
Оксана Василівна пояснює, що обов’язково потрібно належно мити сезонні овочі та фрукти , адже це також може призвести до отруєнь.
"Часто отруєння відбувається через купання у водоймах, особливо в дітей" - розповідає Жук.
Слідкуйте за нашими оновленнями у Viber
Якщо говорити за червень місяць, то в Чернівцях зареєстровано 64 гострі кишкові інфекції, з них 36 дітей.
Оксана Жук надає кілька рекомендацій, щоб не отримати харчове отруєння влітку.
"Зберігайте продукти в холодильнику та термічно обробляйте їжу. Особливо ретельно готуйте м’ясо та яйця. Продукти купуйте лише в перевірених магазинах" - розповідає Оксана Жук.
Читайте також: Як зберігати продукти в холодильнику коли немає світла
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:50
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
17:12, 29 квітня
7
12:03, Вчора
474
13:43, 1 травня
1
live comments feed...
Коментарі