• Головна
  • У спеку врятують сало та м’ята
17:04, 7 липня 2014 р.

У спеку врятують сало та м’ята

Якщо вірити синоптикам, то наближається спекотний сезон. Час коли ми з важкістю будемо згадувати зимову прохолоду та заздрити полярним ведмедям. Щоб спека не захопила зненацька, потрібно знати як з нею боротись.

Старайтесь не перебувати тривалий час під сонцем, від 11 ранку до 5 вечора краще перебувати в приміщенні. Намагайтесь випивати за день 2 – 2,5 літри негазованої води. Та не налягайте на каву та чай – кофеїн розігріває організм.

 Також дієтологи радять їсти більше фруктів та овочів, особливо водянистих(кавуни, огірки, помідори). Охолоджуючий ефект мають плоди зеленого і білого кольорів(біла черешня, зелений перець). А от від морепродуктів прийдеться відмовитись, йод теж розігріває.

Київські фізіологи рекомендують зволожувати віски та згини колін і ліктів ефірним маслом м’яти. Такі нехитрі прийоми зменшуть температуру тіла.

В спеку ми багато їмо овочів-фруктів, це провокує застій жовчі. Тому кожен день обов'язково з'їдайте шматочок сала (20 г) за 15 хвилин до обіду. Це гарний жовчогінний засіб.

Виконання цих нехитрих рекомендацій перетворить спекотне літо в приємне проведення часу.

І не забувайте про «братів наших менших»,  налийте прохолодної води в яку-небудь ємкість та поставте надворі – тваринки теж страждають в ці пекучі дні.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#спека #вижити #сало #води #сонце
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...