
17:04, 7 липня 2014 р.
У спеку врятують сало та м’ята
Якщо вірити синоптикам, то наближається спекотний сезон. Час коли ми з важкістю будемо згадувати зимову прохолоду та заздрити полярним ведмедям. Щоб спека не захопила зненацька, потрібно знати як з нею боротись.
Старайтесь не перебувати тривалий час під сонцем, від 11 ранку до 5 вечора краще перебувати в приміщенні. Намагайтесь випивати за день 2 – 2,5 літри негазованої води. Та не налягайте на каву та чай – кофеїн розігріває організм.
Також дієтологи радять їсти більше фруктів та овочів, особливо водянистих(кавуни, огірки, помідори). Охолоджуючий ефект мають плоди зеленого і білого кольорів(біла черешня, зелений перець). А от від морепродуктів прийдеться відмовитись, йод теж розігріває.
Київські фізіологи рекомендують зволожувати віски та згини колін і ліктів ефірним маслом м’яти. Такі нехитрі прийоми зменшуть температуру тіла.
В спеку ми багато їмо овочів-фруктів, це провокує застій жовчі. Тому кожен день обов'язково з'їдайте шматочок сала (20 г) за 15 хвилин до обіду. Це гарний жовчогінний засіб.
Виконання цих нехитрих рекомендацій перетворить спекотне літо в приємне проведення часу.
І не забувайте про «братів наших менших», налийте прохолодної води в яку-небудь ємкість та поставте надворі – тваринки теж страждають в ці пекучі дні.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:54
Вчора
12:32
Вчора
10:19
Вчора
08:04
Вчора
15:00
12 липня
13:13
12 липня
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:48, 7 липня
21:33, 3 липня
21:33, 3 липня
21:33, 3 липня
21:33, 3 липня
live comments feed...
Коментарі