15:35, 8 липня 2014 р.
Чернівецькі санітарні лікарі радять, як вберегтися від отруєнь під час подорожі
Літо – час відпусток і подорожей. Нині чернівчани збираються у поїздки потягом, чи власним автомобілем. Проте, слід подбати не тільки про майбутній відпочинок, але й про харчування.
Здебільшого майбутні відпочивальники поспішають набирати в дорогу різні смаколики, з яких більша половина псується.
Санітрані лікарі запевняють, головне взяти із собою найнеобхідніше. Набір продуктів варто скласти за принципом "відкрити і з’їсти".
Чернівчанка Анастасія Олар майже кожного місяця подорожує по різним куточкам України і знає, як спакувати продукти харчування, аби відпочинок пройшов безпечно.
"Зараз спека, тому треба взяти такі продукти, які не псються швидко. Наприклад, овочі і фрукти, після того як їх вимити варто покласти у целафановий мішечок. Так можна зробити із печивом, чи сухофруктами" - розповідає читачам 0372.ua Анастасія. "З м’ясом треба бути обережнішим, варто мати спеціальний ящичок, який зберігає прохолоду. Проте, якщо немає, можна скористатися способом ще наших дідів, замотувати їжу у кілька шарів паперу", - наголошує дівчина.
Тим часом, лікарі радять бути обачними із продуктами харчування у літній період.
"Варто купити свіжі овочі, проте пильнуйте, аби на них не було ознак псування. Також подбайте про місце купівлі. Це має бути перевірений ринок, чи магазин. Якщо ви їдете в далеку дорогу, то не варто брати із собою багато їжі, краще кілька разів зупинитися біля сепермаркетів і придбати свіже. Такі моменти збережуть ваш шлунок від інфекцій та отруєнь", - радить головний державний санітарний лікар Чернівецької області Наталія Гопко.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
Оголошення
16:36, 16 квітня
11:07, 13 квітня
7
14:18, 20 березня
11:03, 11 квітня
38
live comments feed...