Сир і гарбуз є надзвичайно корисними продуктами харчування. Їх рекомендують вживати і дітям, і дорослим. Вас приємно здивує таке поєднання продуктів у ніжній запіканці.
Сирна запіканка з гарбузом - не вибаглива страва. Вона швидко готується, продукти практично завжди можна знайти на полицях холодильника. Крім того, солодке блюдо підходить не тільки для сніданків, але і в якості перекусу або десерту. Дітям цей рецепт в духовці дуже сподобається, особливо якщо прикрасити шматочки збитими вершками і яблуком або родзинками.
"Сирна запіканка з гарбузом" - крок за кроком
Інгредієнти:
- гарбуз - 600 г;
- сир 5-9% - 600 г;
- цукор - 160 г;
- сметана 10% - 150 г;
- яйця - 4 шт.;
- вода - 1 л;
- вершкове масло - 25 г;
- сіль - за смаком.
Спосіб приготування:
- Відваріть гарбуз до повної готовності, поріжте на кубики і перетріть його у пюре з цукром за допомогою блендера.
- Змішайте в окремій ємності сир, сметану і сіль.
- З’єднайте обидві маси, додайте яйця і ще раз все добре збийте.
- Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї гарбузову суміш і запікайте при температурі 180-200 градусів 25 хвилин.
Запіканка смакуватиме всій родині!