Сирно-гарбузова запіканка - простий рецепт буковинським господиням

фото ілюстративне

Сир і гарбуз є надзвичайно корисними продуктами харчування. Їх рекомендують вживати і дітям, і дорослим. Вас приємно здивує таке поєднання продуктів у ніжній запіканці.

Сирна запіканка з гарбузом - не вибаглива страва. Вона швидко готується, продукти практично завжди можна знайти на полицях холодильника. Крім того, солодке блюдо підходить не тільки для сніданків, але і в якості перекусу або десерту. Дітям цей рецепт в духовці дуже сподобається, особливо якщо прикрасити шматочки збитими вершками і яблуком або родзинками.

"Сирна запіканка з гарбузом" - крок за кроком

Інгредієнти:

  • гарбуз - 600 г;
  • сир 5-9% - 600 г;
  • цукор - 160 г;
  • сметана 10% - 150 г;
  • яйця - 4 шт.;
  • вода - 1 л;
  • вершкове масло - 25 г;
  • сіль - за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Відваріть гарбуз до повної готовності, поріжте на кубики і перетріть його у пюре з цукром за допомогою блендера.
  2. Змішайте в окремій ємності сир, сметану і сіль.
  3. З’єднайте обидві маси, додайте яйця і ще раз все добре збийте.
  4. Форму для випічки змастіть маслом, викладіть в неї гарбузову суміш і запікайте при температурі 180-200 градусів 25 хвилин.

Запіканка смакуватиме всій родині!

Читайте також: ТОП-8 місць, які варто відвідати в Європі любителям смачно поїсти - буковинцям на замітку