Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині

Харчові залишки стали частиною улюбленого смаколика мільйонів, пише 0372.ua.

Нагадаємо про Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців

Арахісові шкірки, кавова гуща і використане чайне листя... Ми звикли, що все одразу ж летить у смітник. Та завбачливі науковці винайшли кращий варіант – додати все це до шоколаду.

Ідея належить фахівцям з Американського хімічного товариства. Наприклад, коли виробники смажать і обробляють арахіс для арахісового масла, цукерок чи інших продуктів, відкидають червону шкірку арахісу. Щороку це близько тисячі тонн відходів.

Але це не раціонально, бо вона містить 15% фенольних сполук. Отже, антиоксидантну біоактивність. Ці речовини мають протизапальну дію, але й допомагають харчовим продуктам довше зберігати свою свіжість.

До слова, зазначається, що смакові якості солодощів ніяк не поступаються традиційним. Ба більше, вони ще й корисніші – перш за все, для природи.

Читайте також: Чернівецькій автостанції на вулиці Старожучківський Шлях присвоять номер

Буковинцям про головне: в Україні запустять сервіс, якого немає навіть у Європі