• Головна
  • Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині
Дослідження
21:31, 18 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині

Дослідження
Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині

Харчові залишки стали частиною улюбленого смаколика мільйонів, пише 0372.ua.

Нагадаємо про Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців

Арахісові шкірки, кавова гуща і використане чайне листя... Ми звикли, що все одразу ж летить у смітник. Та завбачливі науковці винайшли кращий варіант – додати все це до шоколаду.

Ідея належить фахівцям з Американського хімічного товариства. Наприклад, коли виробники смажать і обробляють арахіс для арахісового масла, цукерок чи інших продуктів, відкидають червону шкірку арахісу. Щороку це близько тисячі тонн відходів.

Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині, фото-1, Фото: ілюстративне

Фото: ілюстративне

Але це не раціонально, бо вона містить 15% фенольних сполук. Отже, антиоксидантну біоактивність. Ці речовини мають протизапальну дію, але й допомагають харчовим продуктам довше зберігати свою свіжість.

До слова, зазначається, що смакові якості солодощів ніяк не поступаються традиційним. Ба більше, вони ще й корисніші – перш за все, для природи.

Читайте також: Чернівецькій автостанції на вулиці Старожучківський Шлях присвоять номер

Буковинцям про головне: в Україні запустять сервіс, якого немає навіть у Європі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шоколад #відходи #вчені #дослідження
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

live comments feed...