
 Дослідження
21:31, 18 серпня 2020 р.
Надійне джерело
Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині
 Дослідження

Харчові залишки стали частиною улюбленого смаколика мільйонів, пише 0372.ua.
Нагадаємо про Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців
Арахісові шкірки, кавова гуща і використане чайне листя... Ми звикли, що все одразу ж летить у смітник. Та завбачливі науковці винайшли кращий варіант – додати все це до шоколаду.
Ідея належить фахівцям з Американського хімічного товариства. Наприклад, коли виробники смажать і обробляють арахіс для арахісового масла, цукерок чи інших продуктів, відкидають червону шкірку арахісу. Щороку це близько тисячі тонн відходів.

Фото: ілюстративне
Але це не раціонально, бо вона містить 15% фенольних сполук. Отже, антиоксидантну біоактивність. Ці речовини мають протизапальну дію, але й допомагають харчовим продуктам довше зберігати свою свіжість.
До слова, зазначається, що смакові якості солодощів ніяк не поступаються традиційним. Ба більше, вони ще й корисніші – перш за все, для природи.
Читайте також: Чернівецькій автостанції на вулиці Старожучківський Шлях присвоять номер
Буковинцям про головне: в Україні запустять сервіс, якого немає навіть у Європі
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
 Останні новини
 18:44 
 Вчора 
 17:43 
 Вчора 
 16:32 
 Вчора 
 15:37 
 Вчора 
 14:43 
 Вчора 
 13:47 
 Вчора 
 12:55 
 Вчора 
 ТОП новини
 Спецтема
 Оголошення
19:45, Вчора
17
16:19, 28 жовтня
12:03, 22 жовтня
Коментарі