• Головна
  • Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців
Смачного!
10:01, 2 серпня 2020 р.
Надійне джерело

Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців

Смачного!
Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців

Неділя – найкращий період, щоби поласувати ароматним какао. Пропонуємо вам добірку найсмачніших рецептів какао, які ви можете приготувати собі та своїй другій половинці, про це пише 0372.ua.

Нагадаємо, що можна приготувати: Добірка рецептів сандвічів на всі випадки життя для буковинців

КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ, КОРИЦЕЮ ТА МУСКАТНИМ ГОРІХОМ

Час: 15 хвилин

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко – 300 мл.
  • Какао-порошок – 1,5 ст. л.
  • Свіжий перець чилі 1-2 г.
  • Горіх мускатний мелений – дрібка
  • Кориця – ¼ ч. л.
  • Екстракт ванільний – ¼ ч. л.
  • Вода – 1 ст. л.
  • Мед – 1 ч. л.
  • Чорний шоколад – 1 шматочок.
какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом

какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом

ПРИГОТУВАННЯ

Наливаємо молоко в невелику каструлю та підігріваємо на маленькому вогні. Кип'ятити не потрібно. Какао-порошок насипаємо в чашку, змішуємо з корицею та мускатним горіхом. Додаємо ванільний екстракт і воду. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної маси. Натираємо перець чилі на дрібну тертку. З'єднуємо пастоподібну суміш та дрібку чилі з молоком, і добре перемішуємо какао. Доводимо до кипіння, додаємо цукор або чайну ложечку меду. Проціджуємо та наливаємо у склянку або чашку. Натираємо чорний шоколад на дрібну тертку та посипаємо ним готовий напій.

КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ ТА РОМОМ

Час: 15 хвилин

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Чорний шоколад – 50 г.
  • Апельсинова цедра – ¼ г.
  • Вершки, 10% – 100 мл
  • Молоко – 50 мл
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукор – 1 ч. л.
  • Ром – 1 ст. л.
  • Перець чилі – ½ дрібки
  • Морська сіль – ½ дрібки
  • Маршмелоу/збиті вершки – за смаком
какао з перцем чилі та ромом

какао з перцем чилі та ромом

ПРИГОТУВАННЯ

Шоколад ламаємо на шматочки. Із чверті апельсина знімаємо цедру, ріжемо тоненькими смужками. У невелику каструлю наливаємо молоко та вершки. Підігріваємо суміш майже до кипіння та засипаємо какао-порошок. Перемішуємо. Вкидаємо шматочки шоколаду та продовжуємо варити вершково-молочну суміш на маленькому вогні. Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ром та цукор. Саме час додати апельсинову цедру, перець чилі та сіль. Проціджуємо какао, наливаємо в бокал. Посипаємо маршмелоу або прикрашаємо збитими вершками. Насолоджуйтеся!

ГОРІХОВЕ КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ ТА КАРАМЕЛЬНИМ СИРОПОМ

Час: 15 хвилин

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Молоко – 250 мл.
  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Чорний шоколад – 50 г.
  • Горіхи – 50 г.
  • Перець чилі – дрібка.
  • Карамельний сироп – 1 ч. л.
  • Коричневий цукор – 1 ч. л.
горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом

горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом

ПРИГОТУВАННЯ

Горіхи подрібнюємо в блендері та змішуємо з какао-порошком, цукром і перцем чилі. Молоко наливаємо в невелику каструлю. Підігріваємо та вкидаємо шматочки шоколаду. Коли шоколад повністю розчиниться в молоці, додаємо суміш какао-порошку та спецій і варимо протягом 2-3 хвилин. Знімаємо какао з вогню, проціджуємо, додаємо карамельний сироп.

Читайте також: Як впливають соки на дитячий організм: цікаве буковинцям

Українці матимуть у серпні більше 10 вихідних: цитати для буковинців

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Какао #рецепти #прянощі #інгредієнти #приготування
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...