Смачного!
10:01, 2 серпня 2020 р.
Надійне джерело
Ароматні рецепти какао: пряна добірка для буковинців
Смачного!
Неділя – найкращий період, щоби поласувати ароматним какао. Пропонуємо вам добірку найсмачніших рецептів какао, які ви можете приготувати собі та своїй другій половинці, про це пише 0372.ua.
Нагадаємо, що можна приготувати: Добірка рецептів сандвічів на всі випадки життя для буковинців
КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ, КОРИЦЕЮ ТА МУСКАТНИМ ГОРІХОМ
Час: 15 хвилин
ІНГРЕДІЄНТИ
- Молоко – 300 мл.
- Какао-порошок – 1,5 ст. л.
- Свіжий перець чилі 1-2 г.
- Горіх мускатний мелений – дрібка
- Кориця – ¼ ч. л.
- Екстракт ванільний – ¼ ч. л.
- Вода – 1 ст. л.
- Мед – 1 ч. л.
- Чорний шоколад – 1 шматочок.
какао з перцем чилі, корицею та мускатним горіхом
ПРИГОТУВАННЯ
Наливаємо молоко в невелику каструлю та підігріваємо на маленькому вогні. Кип'ятити не потрібно. Какао-порошок насипаємо в чашку, змішуємо з корицею та мускатним горіхом. Додаємо ванільний екстракт і воду. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної маси. Натираємо перець чилі на дрібну тертку. З'єднуємо пастоподібну суміш та дрібку чилі з молоком, і добре перемішуємо какао. Доводимо до кипіння, додаємо цукор або чайну ложечку меду. Проціджуємо та наливаємо у склянку або чашку. Натираємо чорний шоколад на дрібну тертку та посипаємо ним готовий напій.
КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ ТА РОМОМ
Час: 15 хвилин
ІНГРЕДІЄНТИ
- Чорний шоколад – 50 г.
- Апельсинова цедра – ¼ г.
- Вершки, 10% – 100 мл
- Молоко – 50 мл
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Цукор – 1 ч. л.
- Ром – 1 ст. л.
- Перець чилі – ½ дрібки
- Морська сіль – ½ дрібки
- Маршмелоу/збиті вершки – за смаком
какао з перцем чилі та ромом
ПРИГОТУВАННЯ
Шоколад ламаємо на шматочки. Із чверті апельсина знімаємо цедру, ріжемо тоненькими смужками. У невелику каструлю наливаємо молоко та вершки. Підігріваємо суміш майже до кипіння та засипаємо какао-порошок. Перемішуємо. Вкидаємо шматочки шоколаду та продовжуємо варити вершково-молочну суміш на маленькому вогні. Знімаємо каструлю з вогню. Додаємо ром та цукор. Саме час додати апельсинову цедру, перець чилі та сіль. Проціджуємо какао, наливаємо в бокал. Посипаємо маршмелоу або прикрашаємо збитими вершками. Насолоджуйтеся!
ГОРІХОВЕ КАКАО З ПЕРЦЕМ ЧИЛІ ТА КАРАМЕЛЬНИМ СИРОПОМ
Час: 15 хвилин
ІНГРЕДІЄНТИ
- Молоко – 250 мл.
- Какао-порошок – 1 ст. л.
- Чорний шоколад – 50 г.
- Горіхи – 50 г.
- Перець чилі – дрібка.
- Карамельний сироп – 1 ч. л.
- Коричневий цукор – 1 ч. л.
горіхове какао з перцем чилі та карамельним сиропом
ПРИГОТУВАННЯ
Горіхи подрібнюємо в блендері та змішуємо з какао-порошком, цукром і перцем чилі. Молоко наливаємо в невелику каструлю. Підігріваємо та вкидаємо шматочки шоколаду. Коли шоколад повністю розчиниться в молоці, додаємо суміш какао-порошку та спецій і варимо протягом 2-3 хвилин. Знімаємо какао з вогню, проціджуємо, додаємо карамельний сироп.
Читайте також: Як впливають соки на дитячий організм: цікаве буковинцям
Українці матимуть у серпні більше 10 вихідних: цитати для буковинців
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:05
Вчора
12:09
Вчора
Спецтема
Оголошення
14:19, 6 вересня
308
13:57, 6 вересня
09:49, 4 вересня
5
13:55, 2 вересня
4
12:36, 6 вересня
live comments feed...
Коментарі