Голубці люблять чи не всі українці. Проте часом у нас може банально не вистачати часу для приготування цієї страви за традиційним рецептом. Сайт 0372.ua пропонує швидкий та легкий рецепт ледачих голубців, де смак виходить практично той же, а зусиль і часу потрібно набагато менше.
Ледачі голубці від Євгена Клопотенко: покроковий рецепт
Складові:
- рис - 125г
- вода - 250г
- цибуля - 1шт.
- морква - 1шт.
- вершкове масло - 50-70г
- білокачанна капуста (маленька) - ½качана
- фарш - 500г (телячий або асорті)
- коріандр мелений - ½ч. л.
- томати - 400г (у власному соку)
- сметана - 200г
- соняшникова олія - 2-3ст. л.
- сіль та перець - за смаком.
Як готувати:
1. Приготуйте рис. Для цього дуже добре промийте 125 г рису і залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2. Підсоліть злегка і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
2. Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Можете використовувати готовий яловичий/телячий фарш або асорті/домашній. А можете приготувати його самостійно з пісної м'якоті свинини, знадобиться 500 г. Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками. Моркву (1 шт.) натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.