• Головна
  • Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням
фото
08:19, 1 вересня 2020 р.
Надійне джерело

Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням

фото
фото з сайту Є. Клопотенко

фото з сайту Є. Клопотенко

Голубці люблять чи не всі українці. Проте часом у нас може банально не вистачати часу для приготування цієї страви за традиційним рецептом. Сайт 0372.ua пропонує швидкий та легкий рецепт ледачих голубців, де смак виходить практично той же, а зусиль і часу потрібно набагато менше. 

Ледачі голубці від Євгена Клопотенко: покроковий рецепт

Складові:

  • рис - 125г
  • вода - 250г
  • цибуля - 1шт.
  • морква - 1шт.
  • вершкове масло - 50-70г
  • білокачанна капуста (маленька) - ½качана
  • фарш - 500г (телячий або асорті)
  • коріандр мелений - ½ч. л.
  • томати - 400г (у власному соку)
  • сметана - 200г
  • соняшникова олія - 2-3ст. л.
  • сіль та перець - за смаком.

Як готувати:

1. Приготуйте рис. Для цього дуже добре промийте 125 г рису і залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2. Підсоліть злегка і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.

2. Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Можете використовувати готовий яловичий/телячий фарш або асорті/домашній. А можете приготувати його самостійно з пісної м'якоті свинини, знадобиться 500 г. Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками. Моркву (1 шт.) натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.

Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням, фото-1

3. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її і тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням, фото-2

4. У великій мисці з'єднайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру.

5. Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці будь-якої форми, я зробив у формі довгастих котлет. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.

Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням, фото-3

6. Для заливки з'єднайте попередньо нарізані томати у власному соку (400 г) з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.

7. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням, фото-4

Смачного!

Читайте такожМаринуємо помідори на зиму: ТОП-3 найкращих рецептів для буковинців

Ідеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік

#ліниві голубці #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...