
фото
08:19, 1 вересня 2020 р.
Надійне джерело
Готуємо ледачі голубці: покроковий рецепт чернівецьким господиням
фото

фото з сайту Є. Клопотенко
Голубці люблять чи не всі українці. Проте часом у нас може банально не вистачати часу для приготування цієї страви за традиційним рецептом. Сайт 0372.ua пропонує швидкий та легкий рецепт ледачих голубців, де смак виходить практично той же, а зусиль і часу потрібно набагато менше.
Ледачі голубці від Євгена Клопотенко: покроковий рецепт
Складові:
- рис - 125г
- вода - 250г
- цибуля - 1шт.
- морква - 1шт.
- вершкове масло - 50-70г
- білокачанна капуста (маленька) - ½качана
- фарш - 500г (телячий або асорті)
- коріандр мелений - ½ч. л.
- томати - 400г (у власному соку)
- сметана - 200г
- соняшникова олія - 2-3ст. л.
- сіль та перець - за смаком.
Як готувати:
1. Приготуйте рис. Для цього дуже добре промийте 125 г рису і залийте його холодною водою у співвідношенні 1:2. Підсоліть злегка і варіть 5 хвилин під закритою кришкою після закипання. Зніміть з вогню і залиште на 15 хвилин, щоб рис дійшов до готовності.
2. Тим часом підготуйте інші інгредієнти. Можете використовувати готовий яловичий/телячий фарш або асорті/домашній. А можете приготувати його самостійно з пісної м'якоті свинини, знадобиться 500 г. Цибулю (1 шт.) наріжте дрібними кубиками. Моркву (1 шт.) натріть на крупній тертці, ½ шт. капустини наріжте дрібно ножем.

3. Розтопіть 50-70 г вершкового масла на пательні та припустіть цибулю до м'якості і прозорості. Додайте до пательні моркву і тушкуйте 3 хвилини. Уведіть нашатковану капусту і тушкуйте все разом до м'якості капусти протягом 5-7 хвилин, щоб голубці вийшли соковитими і ніжними. Час тушкування залежить від сорту капусти. Спробуйте її і тушкуйте трохи більше або трохи менше зазначеного часу. Доведіть овочі до смаку сіллю і перцем.

4. У великій мисці з'єднайте остиглий рис, фарш і засмажку. Додайте до голубців ½ ч. л. меленого коріандру.
5. Ретельно перемішайте і сформуйте невеликі ліниві голубці будь-якої форми, я зробив у формі довгастих котлет. Керамічну форму для запікання змастіть 2-3 ст. л. соняшникової олії і викладайте ліниві голубці в один шар дуже близько один до одного.

6. Для заливки з'єднайте попередньо нарізані томати у власному соку (400 г) з 200 г сметани. Додайте сіль і перець, добре перемішайте.
7. Отриманою сумішшю залийте форму з лінивими голубцями і запікайте в духовці на 180 градусах протягом 45-50 хвилин.

Смачного!
Читайте також: Маринуємо помідори на зиму: ТОП-3 найкращих рецептів для буковинців
Ідеї для сендвічів, які можна взяти із собою на роботу чи пікнік
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
15:33
Вчора
Спецтема
Оголошення
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
19:34, 22 квітня
04:04, 20 квітня
live comments feed...
Коментарі