Гостренькі смажені баклажани на зиму: покроковий рецепт буковинкам

фото з сайту Є. Клопотенко

Саме час заготовляти на зиму побільше смачних і соковитих овочів. Тому рецепт смажених баклажанів буде якраз доречним, пише 0372.ua.

Якщо ви любите гострий смак, то рецепт баклажанів з часником, чилі і болгарським перцем, саме для вас. Все максимально просто і божественно смачно. Головне закрити якомога більше банок.

Смажені баклажани на зиму: покроковий рецепт

Інгредієнти:

  • баклажан - 1 кг
  • чилі - 1-2 шт
  • часник - 1 головка
  • болгарський перець - 1 шт
  • оцет - 6 ст. л
  • вода - 100 мл
  • соняшникова олія - 100-150 мл
  • сіль - 2 ч.л.

Дана порція розрахована на 2 півлітрові баночки.

Нагадаємо, що ми писали раніше: Маринуємо помідори на зиму: ТОП-3 найкращих рецептів для буковинців

Спосіб приготування:

1. Баклажани (1 кг) вибирайте невеликого розміру і приблизно однакові, щоб поміщалися в банку для консервації. Наріжте їх кільцями товщиною 1 см і посипте підготовлені баклажани сіллю, щоб баклажани трохи пустили сік. Залиште на 10-15 хвилин.

2. Тим часом приготуйте заправку для баклажанів. Перець чилі (1-2 шт.), 1 головку часнику і 1 болгарський перець наріжте зручними часточками.

3. Пропустіть овочі для заправки через м'ясорубку. До отриманої маси додайте 1 ч. л. солі, 6 ст. л. оцту і 100 мл води та ретельно перемішайте.

4. Підсолені баклажани промокніть паперовим рушником від зайвої вологи. Обсмажте кільця баклажанів на пательні з достатньою кількістю соняшникової олії по 2 хвилини з кожного боку. Додавайте олію до пательні при обсмажуванні кожної нової порції, так як баклажани дуже сильно вбирають жир.

5. Підсмажені кільця баклажанів покладіть в підготовлені стерильні банки, перекладаючи заправкою. Заповніть банки доверху і злегка утрамбуйте. Наповнені банки закрийте кришками і поставте на зберігання в прохолодне місце.

Читайте такожЯблучні оладки до сніданку: простий рецепт для буковинських школяриків

Готуємо сирники з бананом: легкий і дієтичний рецепт чернівчанкам