Сирники - одна з найпопулярніших страв з сиру. Пропонуємо вам приготувати сирники на сковороді, які виходять пишні, ніжні і смачні, з мінімальною кількістю борошна, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Смачний сніданок: готуємо омлет з томатами і базиліком за рецептом відомого кухаря
Інгредієнти
- Сир жирністю 5% - 400 грамів
- Яйце - 1 шт.
- Сіль - дрібка
- Борошно - 1 ст. л. (може бути і більше залежно від вологості сиру і ваги яйця)
- Цукор - 2 ст. л.
- Ванільний цукор - 10 грамів.
Приготування
1. Сир і яйця перебити блендером в однорідну масу.
2. Додати дрібку солі і борошно. Якщо тісто добре тримає форму, то вистачить і 1 ст. л. ложки борошна. Якщо тісто все ще рідке і не ліпиться, потрібно додати ще трохи борошна. Останнім додати цукор і ванільний цукор, тому що він провокує відділення вологи з сиру. Добре перемішати тісто. Сформувати 9-10 кульок.
3. Поверхню присипати борошном і руками сформувати сирники.
4. Обсмажити на суміші вершкового масла і рослинної олії до рум'яної скоринки 3-4 хвилини з кожного боку на помірному вогні. Можна накрити кришкою, щоб сирники добре пропеклися всередині.
5. Готові сирники викласти на паперовий рушник, щоб увібрався зайвий жир. Подавати сирники з улюбленими соусами, сметаною, варенням, медом і т. д.
Читайте також: Печиво, що дивує ніжним смаком та легкістю приготування: рецепт буковинським господиням
Найніжніший сметанний пиріг до чаю - стане окрасою кожного столу