Любителям випічки з маком обов'язково сподобається рецепт цього пирога. Родзинкою десерту може стати додавання яблук з кислинкою, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше: Сама ніжність: рецепт німецького сирника для найвибагливіших
Готується маково-яблучний пиріг дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media.
Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.
Необхідні продукти для тіста:
- 200 грамів пшеничного борошна
- 130 грамів сиру
- 100 грамів вершкового масла
- 1 чайна ложка розпушувача
- 50 грамів цукру
- дрібка солі
Для начинки:
- 130 грамів маку
- 200 мілілітрів молока
- 150 грамів цукру
- 2 чайні ложки крохмалю
- 1 куряче яйце
- 4 яблука
Починаємо приготування:
1. У сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо.
2. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин.
3. Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.
4. У чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.
5. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.
6. Беремо форму, застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його руками, формуючи боки і дно пирога.
7. Відправляємо заготовку в холодильник.
8. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і куряче яйце, знову перемішуємо.
9. На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.
10. Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.
Смачного!
Читайте також: Найніжніший сметанний пиріг до чаю - стане окрасою кожного столу