• Головна
  • Цікавий та незвичний десерт: готуємо маково-яблучний пиріг
випічка
08:11, 8 квітня
Надійне джерело

Цікавий та незвичний десерт: готуємо маково-яблучний пиріг

випічка
Цікавий та незвичний десерт: готуємо маково-яблучний пиріг

Любителям випічки з маком обов'язково сподобається рецепт цього пирога. Родзинкою десерту може стати додавання яблук з кислинкою, пише  0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше: Сама ніжність: рецепт німецького сирника для найвибагливіших

Готується маково-яблучний пиріг дуже просто і з доступних продуктів, інформує Ukr.Media.

Отримуйте головні новини дня - Telegram абоViber.

Необхідні продукти для тіста:

  • 200 грамів пшеничного борошна
  • 130 грамів сиру
  • 100 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • 50 грамів цукру
  • дрібка солі

Для начинки:

  • 130 грамів маку
  • 200 мілілітрів молока
  • 150 грамів цукру
  • 2 чайні ложки крохмалю
  • 1 куряче яйце
  • 4 яблука

Починаємо приготування:

1. У сотейник всипаємо цукор, вливаємо молоко, додаємо мак і все перемішуємо.

2. Ставимо на плиту, доводимо до кипіння і проварюємо 5 хвилин.

3. Готову масу знімаємо і охолоджуємо до кімнатної температури.

4. У чашку всипаємо борошно, додаємо розпушувач, сіль і цукор, перемішуємо.

5. Потім вливаємо розтоплене вершкове масло і знову перемішуємо. Додаємо сир і знову перемішуємо. Збираємо тісто в кулю.

6. Беремо форму, застилаємо пергаментним папером і кладемо тісто. Розподіляємо його руками, формуючи боки і дно пирога.

7. Відправляємо заготовку в холодильник.

8. Яблука очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці. Додаємо їх до маку і перемішуємо. Потім додаємо крохмаль і куряче яйце, знову перемішуємо.

9. На тісто викладаємо начинку і відправляємо заготовку в духовку.

10. Випікаємо протягом 40-45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовий пиріг охолоджуємо і подаємо до столу.

Смачного!

Читайте такожНайніжніший сметанний пиріг до чаю - стане окрасою кожного столу

#рецепт #десерт #випічка #маково-яблучний пиріг
Оголошення
live comments feed...