Сезон кавунів в Україні вже стартував. Ця ягода є чи не найочікуванішою саме влітку. Хто не любить поїсти солодкий, соковитий та ароматний кавун у літню спеку. Та окрім втамовування спраги, кавун має багато інших корисних властивостей, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше, Як обрати овочі та фрукти і не отруїтися хімікатами
Експерти з Care2 розповіли про 10 неймовірних фактів про користь кавуну, що робить ягоду ще більш привабливою для людини.
1. Кавун містить в собі лікопін – речовину, яка робить фрукти та овочі рожево-червоного відтінку. За даними дослідників, споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і молочної залози. Він також знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, атеросклерозу і гіпертонії.
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
2. Дослідники з Техаського університету кажуть, що кавун активізує роботу кровоносних судин і підвищує лібідо.
3. Коли ми їмо кавун, така речовина в ньому як цитрулін перетворюється на аргінін, що в організмі людини синтезується до оксид азоту. Це також вберігає від підвищення тиску і розвитку серцевих захворювань.