• Головна
  • Чому кавун варто їсти: 10 фактів про користь соковитої літньої ягоди (ФОТО)
корисні фрукти
13:15, 14 липня 2021 р.
Надійне джерело

Чому кавун варто їсти: 10 фактів про користь соковитої літньої ягоди (ФОТО)

корисні фрукти
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Сезон кавунів в Україні вже стартував. Ця ягода є чи не найочікуванішою саме влітку. Хто не любить поїсти солодкий, соковитий та ароматний кавун у літню спеку. Та окрім втамовування спраги, кавун має багато інших корисних властивостей, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, Як обрати овочі та фрукти і не отруїтися хімікатами

Експерти з Care2 розповіли про 10 неймовірних фактів про користь кавуну, що робить ягоду ще більш привабливою для людини.

1. Кавун містить в собі лікопін – речовину, яка робить фрукти та овочі рожево-червоного відтінку. За даними дослідників, споживання лікопіну знижує ризик розвитку раку простати і молочної залози. Він також знижує ризик захворювань серцево-судинної системи, атеросклерозу і гіпертонії.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

2. Дослідники з Техаського університету кажуть, що кавун активізує роботу кровоносних судин і підвищує лібідо.

3. Коли ми їмо кавун, така речовина в ньому як цитрулін перетворюється на аргінін, що в організмі людини синтезується до оксид азоту. Це також вберігає від підвищення тиску і розвитку серцевих захворювань.

кавуни мають потужні антиоксидантні властивості, фото ілюстративне

кавуни мають потужні антиоксидантні властивості, фото ілюстративне

4. Найприємніше для жінок: той же аргінін запобігає накопиченню жиру в клітинах.

5. Такі на перший погляд страшні слова, як флавоноїди, каротиноїди та тритерпеноїди, що містяться в кавуні, мають потужні антиоксидантні властивості. Це уповільнює процес старіння.

6. Глутатіон в кавуні підтримує здоров'я нашої печінки.

7. Велика кількість антиоксидантів і поживних речовин чинить протизапальну дію.

8. Кавун, як і морква, має високий вміст бета-каротину. Відомо, що цей мікроелемент відповідає за здоров’я шкіри та волосся.

9. Вітамін С, якого також немало у кавуні, відомо, підвищує імунітет.

10. Не для кого не секрет, що кавун виводить токсичні речовини. Він на 90% складається з води, що забезпечує зволоження клітин організму і запобігає зневодненню.

Загалом, кавун точно вартий того, аби ви його добряче поїли у сезон. Обирайте свіжі, дзвінки кавуни, у перевірених продавців. Та будьте здорові.

Читайте такожЧому банани корисні для вашого організму? - 9 цікавих фактів

Смородина на вашому столі: які є види та у чому корисні властивості ягоди (ФОТО)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кавуни #яка користь #властивості #харчування #фрукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...