• Головна
  • Смородина на вашому столі: які є види та у чому корисні властивості ягоди (ФОТО)
корисні ягоди
13:12, 22 червня 2021 р.
Надійне джерело

Смородина на вашому столі: які є види та у чому корисні властивості ягоди (ФОТО)

корисні ягоди
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Смородина - ягода, відома нам з дитинства, адже є найбільш поширеною та звичною садовою рослиною для українців. Ну і звісно ж, у порівнянні з іншими популярними фруктами, в ній безперечно більше користі, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше: Ягода, без якої не обійтися: ТОП-8 фактів буковинцям про користь полуниці (ФОТО)

Чорна смородина корисна при авітамінозі і застуді

Смородина - рослина сімейства агрусових. У неї близько 200 видів, найпопулярнішими з яких є червона, біла, чорна смородина, а також йошта. Ця ягода надзвичайно популярна, її використовують в кулінарії повсюдно, а у Франції і зовсім вважають культовою.

Чорна смородина: користь ягід і листя

Плоди та листя смородини чорної використовуються як в кулінарії, так і в медицині як суперфуд. У ягодах міститься величезна кількість вітаміну С - до 570 мг в 100 г. Для порівняння, в лимоні його всього 53 мг, тобто, в десять разів менше. Тому чорна смородина корисна при авітамінозі, застуді. Вона посилює опірність організму хворобі, піднімає імунітет і допомагає боротися з проявом недуги. Крім того, ягоди чорної смородини містять багато клітковини і мало цукру, що робить їх ідеальним продуктом для бажаючих скинути вагу. Ще в них чимало калію, кальцію і фосфору - незамінних для людського організму мікроелементів.

Червона смородина містить ще менше цукру, ніж чорна, фото з відкритих джерел

Червона смородина містить ще менше цукру, ніж чорна, фото з відкритих джерел

Червона смородина на зиму і не тільки

Червона смородина містить ще менше цукру, ніж чорна, тому її в основному застосовують для приготування джемів і варення на зиму. Але влітку з неї готують чудовий ягідний морс, який чудово втамовує спрагу. За вмістом вітамінів ягоди поступаються своїм чорним родичам, але при цьому мають потогінний ефект, а також стимулюють кишечник.

Біла смородина: ще одна корисна і смачна ягода

Найближчим родичем червоною є біла смородина. За складом ці ягоди дуже схожі, тому на столі їх можна вважати взаємозамінними. За смаковими якостями їх також буває важко відрізнити, але у білої смородини є одна вагома перевага. У ній немає червоного пігменту, який є потенційним алергеном.

Ягоди йошти - відмінний десерт, фото з відкритих джерел

Ягоди йошти - відмінний десерт, фото з відкритих джерел

Йошта: цікавий гібрид

Ця рослина виведена шляхом схрещування агрусу та чорної смородини. Гібрид вийшов врожайним і популярним серед споживачів. Ягоди відмінно підходять як готовий десерт, а також у складі випічки, джемів, соусів. А ще за нагоди обов’язково спробуйте домашнє вино з йошти або французький смородиновий лікер crème de cassis de Bourgogne - його незвичайний смак напевно вам запам’ятається!

Читайте такожВітамінна "бомба": ТОП-10 причин полюбити черешню

Різко відмовлятися від вживання хлібу не варто: вчені пояснили чому

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#смородина #види #користь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...