корисні ягоди
13:12, 22 червня 2021 р.
Надійне джерело
Смородина на вашому столі: які є види та у чому корисні властивості ягоди (ФОТО)
корисні ягоди
фото з відкритих джерел
Смородина - ягода, відома нам з дитинства, адже є найбільш поширеною та звичною садовою рослиною для українців. Ну і звісно ж, у порівнянні з іншими популярними фруктами, в ній безперечно більше користі, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше: Ягода, без якої не обійтися: ТОП-8 фактів буковинцям про користь полуниці (ФОТО)
Смородина - рослина сімейства агрусових. У неї близько 200 видів, найпопулярнішими з яких є червона, біла, чорна смородина, а також йошта. Ця ягода надзвичайно популярна, її використовують в кулінарії повсюдно, а у Франції і зовсім вважають культовою.
Чорна смородина: користь ягід і листя
Плоди та листя смородини чорної використовуються як в кулінарії, так і в медицині як суперфуд. У ягодах міститься величезна кількість вітаміну С - до 570 мг в 100 г. Для порівняння, в лимоні його всього 53 мг, тобто, в десять разів менше. Тому чорна смородина корисна при авітамінозі, застуді. Вона посилює опірність організму хворобі, піднімає імунітет і допомагає боротися з проявом недуги. Крім того, ягоди чорної смородини містять багато клітковини і мало цукру, що робить їх ідеальним продуктом для бажаючих скинути вагу. Ще в них чимало калію, кальцію і фосфору - незамінних для людського організму мікроелементів.
Червона смородина містить ще менше цукру, ніж чорна, фото з відкритих джерел
Червона смородина на зиму і не тільки
Червона смородина містить ще менше цукру, ніж чорна, тому її в основному застосовують для приготування джемів і варення на зиму. Але влітку з неї готують чудовий ягідний морс, який чудово втамовує спрагу. За вмістом вітамінів ягоди поступаються своїм чорним родичам, але при цьому мають потогінний ефект, а також стимулюють кишечник.
Біла смородина: ще одна корисна і смачна ягода
Найближчим родичем червоною є біла смородина. За складом ці ягоди дуже схожі, тому на столі їх можна вважати взаємозамінними. За смаковими якостями їх також буває важко відрізнити, але у білої смородини є одна вагома перевага. У ній немає червоного пігменту, який є потенційним алергеном.
Ягоди йошти - відмінний десерт, фото з відкритих джерел
Йошта: цікавий гібрид
Ця рослина виведена шляхом схрещування агрусу та чорної смородини. Гібрид вийшов врожайним і популярним серед споживачів. Ягоди відмінно підходять як готовий десерт, а також у складі випічки, джемів, соусів. А ще за нагоди обов’язково спробуйте домашнє вино з йошти або французький смородиновий лікер crème de cassis de Bourgogne - його незвичайний смак напевно вам запам’ятається!
Читайте також: Вітамінна "бомба": ТОП-10 причин полюбити черешню
Різко відмовлятися від вживання хлібу не варто: вчені пояснили чому
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
19:12
Вчора
18:08
Вчора
17:06
Вчора
16:14
Вчора
15:12
Вчора
13:02
Вчора
12:10
Вчора
Спецтема
Оголошення
07:57, 23 листопада
19:24, 21 листопада
19:24, 21 листопада
15:21, 20 листопада
19:24, 21 листопада
live comments feed...
Коментарі