Рецепт літньої випічки буковинкам: як приготувати абрикосовий чизкейк (ФОТО)

фото з відкритих джерел

Влітку розмаїття фруктів дозволяє готувати вдома такі десерти, яким би позаздрили знані кулінарі. А хто ж відмовиться від ніжного чизкейку із запаморочливим ароматом абрикосів? Тому наш сайт пропонує вам простий рецепт літньої смакоти, який може стати одним із улюблених у вашій кулінарній книзі.

Нагадуємо, ми писали раніше: Сніданок за лічені хвилини: як приготувати омлет з сирною начинкою (ФОТО)

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 1 склянка борошна;
  • 1/4 склянки цукру;
  • 1/3 склянки + 1 ст. ложка холодного вершкового масла;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту

Для начинки:

  • 1 склянка вершкового сиру;
  • 1/2 склянки цукру;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту;
  • 1 ст. ложка лимонного соку;
  • 1 велике яйце;
  • 2 ч. ложки тертої цедри апельсина;
  • 3/4 склянки подрібнених абрикосів. 

Як готувати:

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.

1. У кухонному комбайні з’єднайте борошно, ваніль, цукор та масло. У вас має вийти крихке тісто.

2. Збережіть 0,5 склянки цієї суміші для присипки. Решту суміші викладіть на дно, вистеленого пергаментом деко.

3. Випікайте за температури 180°С протягом 15 хвилин.

4. Дістаньте з духовки і дайте охолонути протягом декількох хвилин, готуючи начинку для чизкейку.

5. Збийте разом вершковий сир, цукор, лимонний сік та ванільний екстракт до однорідності.

6. Збийте яйце і апельсинову цедру.

7. Додайте подрібнені абрикоси.

8. Розподіліть начинку рівномірно на попередньо запечену основу і присипте залишками крихкого тіста.

9. Випікайте за температурою 180°С протягом 20 хвилин.

10. Дайте страві повністю охолонути перед нарізанням та подачею на стіл.

Смачного!

Читайте такожЛітня смакота, що вам сподобається: як приготувати пиріг з абрикосами (ФОТО)