Влітку розмаїття фруктів дозволяє готувати вдома такі десерти, яким би позаздрили знані кулінарі. А хто ж відмовиться від ніжного чизкейку із запаморочливим ароматом абрикосів? Тому наш сайт пропонує вам простий рецепт літньої смакоти, який може стати одним із улюблених у вашій кулінарній книзі.
Нагадуємо, ми писали раніше: Сніданок за лічені хвилини: як приготувати омлет з сирною начинкою (ФОТО)
Інгредієнти:
Для тіста:
- 1 склянка борошна;
- 1/4 склянки цукру;
- 1/3 склянки + 1 ст. ложка холодного вершкового масла;
- 1 ч. ложка ванільного екстракту
Для начинки:
- 1 склянка вершкового сиру;
- 1/2 склянки цукру;
- 1 ч. ложка ванільного екстракту;
- 1 ст. ложка лимонного соку;
- 1 велике яйце;
- 2 ч. ложки тертої цедри апельсина;
- 3/4 склянки подрібнених абрикосів.
Як готувати:
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber.
1. У кухонному комбайні з’єднайте борошно, ваніль, цукор та масло. У вас має вийти крихке тісто.
2. Збережіть 0,5 склянки цієї суміші для присипки. Решту суміші викладіть на дно, вистеленого пергаментом деко.
3. Випікайте за температури 180°С протягом 15 хвилин.
4. Дістаньте з духовки і дайте охолонути протягом декількох хвилин, готуючи начинку для чизкейку.
5. Збийте разом вершковий сир, цукор, лимонний сік та ванільний екстракт до однорідності.
6. Збийте яйце і апельсинову цедру.
7. Додайте подрібнені абрикоси.
8. Розподіліть начинку рівномірно на попередньо запечену основу і присипте залишками крихкого тіста.
9. Випікайте за температурою 180°С протягом 20 хвилин.
10. Дайте страві повністю охолонути перед нарізанням та подачею на стіл.
Смачного!
Читайте також: Літня смакота, що вам сподобається: як приготувати пиріг з абрикосами (ФОТО)