Досить часто молоді газдині задаються питанням: «Як правильно вибрати огірки, щоб вони вийшли й смачними, і хрусткими?» Як і в будь-якій іншій справі, тут є свої секрети, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми писали раніше, що На Буковині завершують збір урожаю ранніх сільськогосподарських культур
Якщо ви самі не є городником, то, насамперед, вам доведеться купувати плоди власноручно. Де їх купити? Найкраще на ринку, тому що, купуючи огірки у самого виробника, ви зможете отримати потрібну вам інформацію.
Кращий час для подібного шопінгу - ранок, коли товар тільки починають розкладати на прилавках. Якщо ж ви купуєте плоди ввечері, після того, як вони цілий день пролежали, - замочіть їх у злегка підсоленій воді на 5-6 годин, це поверне їм первозданну свіжість.
Якими якостями повинні володіти підходящі для консервування огірки?
Насамперед, плід повинен бути свіжим. Щоб огірочок хрумтів, потрібно купувати тільки соковиті, свіжі овочі. Для цього плід, що сподобався, потрібно поторкати. Соковитий огірок буде твердий і міцний на дотик. М'який, в'ялий плід указує на те, що він продається вже не перший день, і хрумтіти в банках такий огірок не буде.
Багато хто знає, що для домашніх заготівель годяться не всі сорти огірків. Які ж краще вибрати?
Огірки бувають салатні, засолювальні й універсального призначення.
Салатні сорти підходять тільки для вживання в сирому вигляді, для закатування в банки вони не годяться. Такі плоди мають товсту шкірку, і тому в них погано проникає маринад. Подібні сорти ідеальні для продажу, тому що протягом тривалого часу залишаються свіжими і довго зберігають товарний вигляд.
Універсальні ж сорти призначені для споживання як у свіжому, так і в консервованому вигляді.
А от засолювальні огірки були виведені спеціально для консервації. Вони мають тонку шкірочку, що сприяє швидкому поглинанню розсолу. Але ці сорти мають і свій недолік - вони швидко в'януть і жовтіють. Відповідно, їхній строк зберігання є значно меншим.