Найніжніші листкові рулети з яблуками: рецепт смачної випічки буковинкам (ФОТО)

фото з відкритих джерел

Така випічка потішить навіть найвибагливішого гурмана. Неймовірно листкові, хрусткі і при цьому ніжні рулети з яблуками, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми публікували раніше Лінивий пиріг з лаваша з бринзою і зеленню на сніданок

Вершкового масла для листкового тіста знадобиться мінімум, рецепт дуже класний! Дивіться і пробуйте на здоров'я! Тепер ви знаєте, куди подіти яблука, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти

тісто:

  • борошно - 500 гр.
  • молоко - 250-300 мл.
  • дріжджі пресовані - 10 гр.
  • цукор - 1 ч. лож.
  • сіль - щіпка
  • вершкове масло - 1 ст.лож.

начинка:

  • яблука - 4-5 шт.
  • цукор - 2 ст. лож.
  • вершкове масло (м'яке) - 40 гр.
  • кукурудзяна мука - 3-4 ст. лож.
  • жовток для змащування

Приготування

1. Опару для цього тіста робимо як зазвичай, в 500 грамів борошна додаємо 250 мілілітрів теплого молока і 10 грамів пресованих дріжджів (якщо пресованих дріжджів у вас немає можна взяти 4 грамів сухих), ще столову ложку цукру і трохи перемішуємо рідкі інгредієнти, залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.

2. Додаємо в тісто сіль, столову ложку м'якого вершкового масла і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Дивіться уважно, якщо потрібно додати рідини - то додаєте, борошно у всіх різне. Тісто виходить трохи щільніше, ніж звичайне дріжджове, воно звичайно теж дуже м'яке і податливе і навіть не липне до столу. Укладаємо в чашку накриваємо рушником або плівкою і дамо постояти хвилин 40-60.

Для начинки візьмемо 4-5 яблук і поріжемо їх кубиками.

4. Зробимо трішечки карамельки. Для цього на сковороді столову ложку вершкового масла розплавляємо разом з двома столовими ложками цукру. Коли цукор перетворився майже в карамель, додаємо яблука. Періодично перемішуємо. Під час готування, яблука дають сік, карамель розчиняється і шматочків вже не буде.

5. За цей час тісто вже постояло і піднялося, дістаємо його і злегка обминаємо. Тісто ділимо на 6 частин, кожну частину підкочуємо в кульку, змащуємо вершковим маслом, накриваємо плівкою і залишимо все на столі хвилин на 10.

6. Розкачуємо тісто якомога тонше. Змащуємо маслом і посипаємо кукурудзяною мукою. Звертаємо тісто шарами в булочку, так робимо з кожним шматочком, а потім розкачуємо. Для краси з одного боку зробити невеликі надрізи.

7. Ділимо яблука на шість частин і розподіляємо по тісту, залишаємо один край вільним від начинки. Закручуємо, виходить батончик.

8. 1 жовток, столову ложку молока гарненько розмішати і змастити батони. Посипаємо маком для краси.

9. Випікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30, але орієнтуйтеся на свою духовку.

Читайте такожСмак дитинства: простий рецепт вафельного торту буковинкам