Така випічка потішить навіть найвибагливішого гурмана. Неймовірно листкові, хрусткі і при цьому ніжні рулети з яблуками, пише 0372.ua.
Нагадуємо, ми публікували раніше Лінивий пиріг з лаваша з бринзою і зеленню на сніданок
Вершкового масла для листкового тіста знадобиться мінімум, рецепт дуже класний! Дивіться і пробуйте на здоров'я! Тепер ви знаєте, куди подіти яблука, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти
тісто:
- борошно - 500 гр.
- молоко - 250-300 мл.
- дріжджі пресовані - 10 гр.
- цукор - 1 ч. лож.
- сіль - щіпка
- вершкове масло - 1 ст.лож.
начинка:
- яблука - 4-5 шт.
- цукор - 2 ст. лож.
- вершкове масло (м'яке) - 40 гр.
- кукурудзяна мука - 3-4 ст. лож.
- жовток для змащування
Приготування
1. Опару для цього тіста робимо як зазвичай, в 500 грамів борошна додаємо 250 мілілітрів теплого молока і 10 грамів пресованих дріжджів (якщо пресованих дріжджів у вас немає можна взяти 4 грамів сухих), ще столову ложку цукру і трохи перемішуємо рідкі інгредієнти, залишаємо на 15 хвилин для активації дріжджів.
2. Додаємо в тісто сіль, столову ложку м'якого вершкового масла і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім руками. Дивіться уважно, якщо потрібно додати рідини - то додаєте, борошно у всіх різне. Тісто виходить трохи щільніше, ніж звичайне дріжджове, воно звичайно теж дуже м'яке і податливе і навіть не липне до столу. Укладаємо в чашку накриваємо рушником або плівкою і дамо постояти хвилин 40-60.
Для начинки візьмемо 4-5 яблук і поріжемо їх кубиками.
4. Зробимо трішечки карамельки. Для цього на сковороді столову ложку вершкового масла розплавляємо разом з двома столовими ложками цукру. Коли цукор перетворився майже в карамель, додаємо яблука. Періодично перемішуємо. Під час готування, яблука дають сік, карамель розчиняється і шматочків вже не буде.
5. За цей час тісто вже постояло і піднялося, дістаємо його і злегка обминаємо. Тісто ділимо на 6 частин, кожну частину підкочуємо в кульку, змащуємо вершковим маслом, накриваємо плівкою і залишимо все на столі хвилин на 10.
6. Розкачуємо тісто якомога тонше. Змащуємо маслом і посипаємо кукурудзяною мукою. Звертаємо тісто шарами в булочку, так робимо з кожним шматочком, а потім розкачуємо. Для краси з одного боку зробити невеликі надрізи.
7. Ділимо яблука на шість частин і розподіляємо по тісту, залишаємо один край вільним від начинки. Закручуємо, виходить батончик.
8. 1 жовток, столову ложку молока гарненько розмішати і змастити батони. Посипаємо маком для краси.
9. Випікаємо при температурі 180-200 градусів хвилин 30, але орієнтуйтеся на свою духовку.
Читайте також: Смак дитинства: простий рецепт вафельного торту буковинкам