Свіжі, консервовані чи заморожені: які овочі краще вживати буковинцям взимку

Свіжі овочі мають більше вітамінів та мікроелементів, у заморожених їх дещо менше. Відтак консервовані мають менше корисних речовин, проте мають довший термін придатності і є доступнішими. То жспробуємо розібратися, яким овочам краще надавати перевагу взимку, пише 0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше про 6 продуктів, які зігріють узимку

Розглянемо плюси і мінуси цих видів овочів, інформує Ukr.Media. 

Свіжі сезонні та регіональні овочі

Безсумнівно, в свіжих овочах міститься більше вітамінів і мінералів. Дієтологи рекомендують взимку надавати перевагу регіональним сезонним овочам, а саме брюссельській, червоній і білокачанній капусті, цибулі-порею, буряку. Всі вони є типовими зимовими овочами. Урізноманітнити меню допоможуть морква, картопля, цибуля, томати, перець і печериці, які цілий рік доступні у продажу.

Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber

Недолік перерахованих вище овочів полягає в тому, що якщо вони зберігаються протягом тривалого часу, то поступово починають втрачати корисні речовини. Тому овочі краще з'їдати в перші кілька днів після покупки.

Заморожені овочі — це хороша альтернатива

Не у всіх є можливість щодня купувати свіжі овочі, тому заморожені можуть бути хорошою альтернативою в зимовий час. Вітаміни при заморожуванні губляться в меншій мірі, ніж багато хто вважає. Краще купувати продукт без добавок, а не напівфабрикат, наприклад, шпинат у вершках. Так ви самі проконтролюєте, скільки і чого ви додаєте при приготуванні.

Недоліки заморожених овочів: хоч і низька, але втрата вітамінів, кольору і форми.

Консервовані овочі не можна їсти щодня

Перевага консервів полягає в їх постійній доступності і довгому терміні зберігання. Головне не вживати їх щодня, так як вони не замінять свіжі овочі.

Недоліки: менший вміст корисних речовин, ніж у свіжих і заморожених овочах, непрезентабельний зовнішній вигляд.

Читайте такожЯкі продукти вживати взимку буковинцям, щоб зберегти енергію та позбутися втоми