На відміну від звичайних котлет, тефтелі завжди тушкуються і подаються разом із томатним чи вершковим соусом. Таке поєднання робить м’ясну страву більш соковитою та ніжною, пише 0372.ua
Нагадуємо: Ситний, швидкий та енергійний сніданок – бананово-шоколадний смузі-боул
Отримуйте головні новини дня - Telegram або Viber
Інгредієнти:
- Фарш зі свинини 250 г
 - Фарш із яловичини 250 г
 - Рис 50 г
 - Цибуля 1 шт.
 - Часник 2 зубчики
 - Яйце 1 шт.
 - Масло вершкове 50 г
 - Сметана 200 г
 - Бульйон чи вода 150 г
 - Борошно 2 ст. л.
 - Сіль, перець чорний мелений за смаком.
 
Заздалегідь відварюємо рис. Промиту крупу заливаємо гарячою водою у співвідношенні 1:2, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння та проварюємо 10–15 хвилин. Рис має бути злегка твердуватим, оскільки він ще буде готуватися разом із фаршем.
Висипаємо фарш у глибоку миску, додаємо яйце, подрібнену цибулю, часник, сіль та перець. Туди ж пересипаємо відварений рис. Інгредієнти гарно перемішуємо, відбиваємо фарш 3–5 хвилин до в’язкості та однорідності.