Варення з шишок сосни - мало того, що екзотика на нашому столі, так ще і прекрасна підтримка в зимовий час для імунної системи, чудовий противірусний засіб, захисник від застуди та грипу, ліки для верхніх дихальних шляхів, відхаркувальний засіб.
Також варення з шишок приносить користь при хворобах травної системи, оскільки воно підсилює секрецію шлунка, усуває застій жовчі, надає сечогінний ефект, має тонізуючі властивості.
Подавши на стіл до чаю вазочку з варенням із шишок, будьте готові отримати здивовані відгуки друзів, ну, а діти від нього просто в захваті! Вигляд воно має і правда оригінальний і незвичний.
Варення з соснових шишок - інгредієнти в пропорції:
- 1 кг соснових шишок,
- 1 кг цукру,
- 1 л води.
Варення з соснових шишок - рецепт приготування:
- Молоді соснові шишки перебери, очисти від сміття і помий. Замочи шишки на 12 годин у холодній воді так, щоб вона їх покривала.
- Потім хвойну воду злий, додай у неї цукор і звари сироп.
- Поклади в сироп шишки, доведи до кипіння і вари протягом 5 хвилин, знімаючи піну.
- Потім зніми варення з шишок і залиш до повного охолодження - на 12 годин або на добу. Повтори варіння ще тричі.
- В результаті ти отримаєш темне варення із соснових шишок з характерним хвойним ароматом. Розлий його по підготовлених стерилізованих банках, закрий кришками і зберігай у прохолодному темному місці.
Читайте також:Естонія, Латвія та Литва відмовилась від російської електроенергії