• Головна
  • На Буковині перевірятимуть стан м’яса з метою уникнення африканської чуми
10:01, 20 травня 2016 р.

На Буковині перевірятимуть стан м’яса з метою уникнення африканської чуми

Перевірку проведуть на Хотинщині, саме там під час засідання протиепізоотичної комісії обговорили проблему африканської чуми.

Передають «Хотинські вісті».

У базарні дні в Хотині та Клішківцях працюватимуть відповідні комісії, які будуть перевіряти наявність документів на свинину та м'ясо і відстежувати законність їхньої торгівельної діяльності. Порушників цих норм не допускатимуть до реалізації товарів. Таке рішення ухвалили сьогодні, 19 травня, на позачерговому засіданні протиепізоотичної комісії за участю очільників виконавчої гілки влади, працівників і керівників ветслужби району та області, управління агропромислового розвитку, сільських голів, співробітників поліції, державтоінспекції, управління цивільного захисту населення, лісівників та інших спеціалістів.

Учасники засідання обговорили складну ситуацію, що склалася у сусідній Хмельницькій області, та шукали шляхи недопущення вірусу на Хотинщину. Зокрема, продовжує роботу санітарний пропускний пункт в Атаках, щоб не дати змоги завезти на територію району заражених вірусом АЧС свиней чи м’ясні вироби із свинини. Розглядали також можливість організувати подібний пост у Перебиківцях, щоб виключити можливість переправи продукції через поромну переправу.

Наголошували на тому, що необхідно здійснити масштабну роботу з інформування людей про небезпеку поширення африканської чуми, а особливо фермерів, що вирощують свиней, виробників м’ясної продукції. У такому режимі район «житиме» до тих пір, поки у Хмельницькій області не завершиться карантин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Перевірка м'яса #Хотин
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...