Великодні копченості: обережно, у м'ясі знайшли вірус африканської чуми

Великодні копченості: обережно, у м'ясі знайшли вірус африканської чуми

Святкування Великодня асоціюється із святковим столом та різноманіттям харчових продуктів, в тому числі і тваринного походження, а саме: ковбаси, шинки та інших продуктів харчування, де основною сировиною є свинина.

В переддень великодніх свят, лвкарі Буковини просять бути обережними при покупці м'ясних продуктів. Як довели дослідження, при аналізі виникнення африканської чуми свиней в господарствах різних форм власності встановлено, що хвороба заноситься із продуктами харчування тваринного походження.

Тому,  Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області вкотре наголошує, що в умовах напруженої епізоотичної ситуації щодо африканської чуми свиней в Україні, здоров’я та благополуччя тварин повністю залежить від громадської свідомості та дій осіб, які утримують цих тварин.

У зв’язку з цим необхідно, безумовно, дотримуватись наступних правил:

– не годувати свиней харчовими відходами, що містять свинину чи продукти забою без термічної обробки;

– утримувати свиней виключно у закритих приміщеннях, не допускаючи їх вигулу та контакту з іншими тваринами;

– не купувати тварин у невстановлених для цього місцях та без супровідних ветеринарних документів;

– обслуговувати тварин лише у змінному спецодязі, використовуючи окремі засоби догляду та інвентар;

– не дозволяти відвідування господарства та тваринницьких приміщень стороннім особам; – забезпечувати закритий режим роботи господарства; – не забивати хворих свиней та не переробляти їх туші.

африканськачума вірус
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі