• Головна
  • Буковинцям радять не купувати свинину в неперевірених місцях
12:02, 31 серпня 2017 р.

Буковинцям радять не купувати свинину в неперевірених місцях

Буковинцям радять не купувати свинину в неперевірених місцях

На Буковині, як і в інших областях України вживають заходів, щоб попередити розповсюдження африканської чуми свиней.

На 29 серпня 2017 року в Україні вже зареєстровано 101 випадок чуми свиней. Лише за серпень зареєстровано 10 випадків в Хмельницькій, Рівенській, Закарпатській, Київській, Харківській, Одеській, Дніпропетровській та Волинській областях. Основні випадки - це падіж диких кабанів.

Це високозаразна інфекційна хвороба, яка за дуже короткий термін знищує все поголів’я у господарстві. Інкубаційний період африканської чуми триває від 3 до 12 діб. При виникненні захворювання в населеному пункті забороняється проводити забій та утримання свиней впродовж 6 місяців.

Вірус хвороби може зберігатися в м’ясі інфікованих свиней до півроку, в охолоджених тушах (4°C)— півроку, узамороженому м’ясі (—20 °C)— безкінечно, в копченій ковбасі впродовж 5 місяців і більше, при 50°С вірус гине впродовж години.

Основними причинами розповсюдження АЧСє відсутність дієвого контролю при переміщенні живих тварин та сировини, в т. ч. автошляхами, торгівля живими тваринами та сировиною на стихійних ринках, нехтування елементарними заходами біологічної безпеки, в переважній більшості в особистих підсобних господарствах громадян та дрібних спеціалізованих підприємствах.

Для того, щоб вберегти свиней від африканської чуми, Головне управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області рекомендує:

- щодня оглядати тварин;

-не купувати корми і кормові добавки невідомого походження в невстановлених торгових місцях;

- не згодовувати тваринам харчові відходи і відходи, отримані після забою свиней;

- не купувати живих свиней, м’ясо і м’ясопродукти у неустановлених торгових точках, без ветеринарних супровідних документів;

- проводити заходи поборотьбі згризунами та комахами;

- не допускати відвідування виробничих приміщень сторонніми особами;

- утримувати свиней в закритих приміщеннях;

- не проводити подвірний забій і реалізацію свинини без ветеринарного передзабійного огляду тварин і ветеринарно-санітарної експертизи м’яса та продуктів забою фахівцями державної служби ветеринарної медицини;

- після відвідин лісу дезінфікувати одяг та взуття, мити руки змилом, а краще— прийняти душ;

- при полюванні надиких кабанів ні в якому разі незгодовувати їхні рештки домашнім свиням;

- при підозрі на африканську чуму свиней слід відразу звернутись до лікаря ветеринарної медицини або в районне \ міське \ Головне управління Держпродспоживслужби.

САМОЛІКУВАННЯ ТВАРИН КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО!!!

Якщо у Вас виникли будь – які питання стосовно африканської чуми свиней, до ваших послуг Гаряча телефонна лінія (0372-55-34-09)(+38095330 11 04).Тут Ви зможете отримати відповіді на усі Ваші запити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чума #свині #захворювання #м'ясо
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...