• Головна
  • Як правильно скласти свій раціон восени: поради дієтолога
22:00, 20 вересня 2018 р.

Як правильно скласти свій раціон восени: поради дієтолога

Як правильно скласти свій раціон восени: поради дієтолога

Дієтолог Оксана Скиталінська радить кардинально не змінювати раціон восени.

Адже харчування у цю пору року майже не відрізняється від раціону в інші пори. За її словами, раціон повинен містити:

1. Збалансовану їжу Щоденний раціон на 75-80% повинен складатися з рослинної їжі – овочі, фрукти, каші - та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).

2. Продукти, що містять велику кількість вітаміну D Такі продукти володіють протизапальною та антидепресивною дією. Тому дієтолог радить вживати восени жирну морську рибу, печінку тріски, некруті яйця. Також не варто захоплюватися осіннім сонцем – лікар радить підставляти обличчя під сонце до 10 хвилин.

3. Омега-3 жирні кислоти Вони містяться у насінні льону, горіхах, морській рибі. За відсутності такої можливості можна вживати капсули з високим вмістом омега-3 кислотами. Натомість дієтолог категорично не радить вживати смажену їжу та солодощі.

4. Їжу з великим вмістом природного вітаміну C Оскільки цей вітамін не синтезується та не накопичується в організмі, то він повинен потрапляти з їжею щодня. Продукти, що містять вітамін C – капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина.

Джерело: expres.ua

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#дієта #їжа #дієтолог #осінь
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...