22:00, 20 вересня 2018 р.
Як правильно скласти свій раціон восени: поради дієтолога
Дієтолог Оксана Скиталінська радить кардинально не змінювати раціон восени.
Адже харчування у цю пору року майже не відрізняється від раціону в інші пори. За її словами, раціон повинен містити:
1. Збалансовану їжу Щоденний раціон на 75-80% повинен складатися з рослинної їжі – овочі, фрукти, каші - та здорових білків (яйця, кисломолочні, риба, нежирне м’ясо, бобові, гриби).
2. Продукти, що містять велику кількість вітаміну D Такі продукти володіють протизапальною та антидепресивною дією. Тому дієтолог радить вживати восени жирну морську рибу, печінку тріски, некруті яйця. Також не варто захоплюватися осіннім сонцем – лікар радить підставляти обличчя під сонце до 10 хвилин.
3. Омега-3 жирні кислоти Вони містяться у насінні льону, горіхах, морській рибі. За відсутності такої можливості можна вживати капсули з високим вмістом омега-3 кислотами. Натомість дієтолог категорично не радить вживати смажену їжу та солодощі.
4. Їжу з великим вмістом природного вітаміну C Оскільки цей вітамін не синтезується та не накопичується в організмі, то він повинен потрапляти з їжею щодня. Продукти, що містять вітамін C – капуста, петрушка, настій шипшини, перець болгарський, морожена смородина.
Джерело: expres.ua
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
09:41
Спецтема
Оголошення
19:24, 21 листопада
19:24, 21 листопада
07:57, 23 листопада
15:21, 20 листопада
19:24, 21 листопада
live comments feed...
Коментарі