• Головна
  • Різдвяний піст 2018: як правильно спланувати пісне меню?
22:00, 30 листопада 2018 р.

Різдвяний піст 2018: як правильно спланувати пісне меню?

Різдвяний піст 2018: як правильно спланувати пісне меню?

Це один з найтриваліших і найсуворіших постів, він триватиме 40 днів до 7 січня.  4 етапи посту

Піст розділяється на кілька етапів:

  • 27.11.18-19.12.18. До свята Миколая Чудотворця найсуворіші дні: понеділок, середа та п'ятниця. У ці дні можна їсти тільки сиру їжу, розігрівати і варити її не можна.Зазвичай їдять фрукти, горіхи, мед, овочі. Вівторок і четвер можна їсти гаряче і додавати в нього рослинне масло. На вихідних можна вживати рибу і трошки вина.
  • До 01.01.19 Тепер по суботах і неділях заборонена риба і вино.
  • 02.01.19-06.01.19. Повторюється минулий етап але рослинну олію можна додавати тільки у вихідні.
  • 06.01.19. Всього один день, але їсти не можна до вечірньої зорі. А перша страва має бут и кутею.
Різдвяний піст 2018: як правильно спланувати пісне меню?, фото-1

 Календар харчування по днях

Різдвяний піст 2018: як правильно спланувати пісне меню?, фото-2

 Строгий піст означає, що до вечора їсти нічого не можна. Сухоядення - тільки сирі овочі або квашені, без теплової обробки, але можна хліб, зелень, фрукти, горіхи, оливки, настої і відвари трав, квас, відвари з фруктів і ягід. Олію в страви додають тільки рослинну.

 Не всім потрібно дотримуватися посту в повній мірі. Дуже важливо враховувати стан здоров'я. Наприклад, піст можна послабити для дітей, людей похилого віку, матерів-годувальниць та вагітних жінок. Під час цього посту важливо дотримуватися правил харчування, але більш важливе духовне очищення.

Джерело: Знай.юа.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#різдво #піст #меню #їжа
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...