• Головна
  • Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?
16:10, 10 квітня 2019 р.

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?

Курятина - популярний продукт у раціоні українців. Її варять, смажать, курячим бульйоном лікують від застуди. Вона корисна для здоров'я і ідеально підходить для дієтичного харчування.

Разом з тим, вона може містити в собі безліч шкідливих речовин: антибіотики, гормони, якими цю курку годували, і небезпечні бактерії, якщо м'ясо неправильно зберігалося. Тому, будьте обережні.

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?, фото-1

Корисною вона може бути лише у тому випадку, якщо вона свіжа і вирощена без застосування лікарських препаратів. Тому сайт 0372.ua підготував кілька корисних порад для чернівчанина, як обрати якісний продукт.

Курка не повинна бути слизькою і липкою

М'ясо курки повинно бути досить пружним. Спробуйте натиснути пальцем на тушку: якщо курка відразу відновила свій об'єм, значить, вона свіжа. А якщо вм'ятина довго залишається, значить, курка залежалася. Якщо ж тушка зовсім тверда, то, швидше за все, її накачали водою, і Ви купуєте воду, а не м'ясо.

Куряча шкіра повинна бути цілою

Обов'язково перевірте цілісність шкіри під ніжками і крильцями.

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?, фото-2

Колір курячого м'яса повинен бути рожевим

Якщо курка з синіми плямами, це означає, що або птах помер від хвороби, або його неправильно обробили. У будь-якому разі продукт не можна вживати. Курка жовтого кольору, швидше за все, занадто стара, і її м'ясо буде жорстким і несмачним. Вік курки також можна визначити по кінчику грудної кістки. У старої птиці він кістяний і практично не згинається, у молодої - еластичний і гнучкий.

Свіже куряче м'ясо практично не має запаху

Не купуйте м'ясо в маринаді зі спеціями. Спеції перебивають запах гниття, тому найчастіше у магазинах маринують курей, які залежалися та не придатні для продажу.

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?, фото-3

Упаковка

Якщо ви купуєте курку в магазині, обов'язково звертайте увагу на те, щоб упаковка була цілою.

Заморожування

Не купуйте заморожене куряче м'ясо, оскільки його якість визначити практично неможливо.

Зберігання

Куряче м'ясо краще відразу приготувати і не зберігати в холодильнику. Якщо ви все ж купили курку про запас, зберігайте її в морозильній камері, а розморожуйте на нижній полиці холодильника.

Як чернівчанину правильно вибрати куряче м'ясо?, фото-4

Читайте також: які продукти варто вживати зранку, а від яких потрібно відмовитися.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#корисні поради #харчування #якість продуктів
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...