• Головна
  • День круасана - цікавинки для буковинців
фото
09:59, 30 січня 2020 р.

День круасана - цікавинки для буковинців

фото
фото ілюстративне

фото ілюстративне

Саме сьогодні, 30 січня, відзначають Міжнародний день круасана. Невелика хрустка булочка у вигляді півмісяця не залишить байдужим навіть найвибагливіших гурманів. 

Історія круасану налічує понад 3 століття і походить ця чудова випічка не з Франції. пропонуємо Вам 5 цікавих фактів до Дня круасана від порталу Gazeta.ua.

1. Походять круасани не з Франції. Насправді батьківщиною цієї випічки є Австрія. За легендою, перші круасани було створено у XVII ст. у Відні на честь перемоги над Османською імперією. Саме тому їм надали форми півмісяця: таким чином віденські пекарі висміяли символ, зображений на прапорі ворожої держави.

2. У Франції круасани вперше почали випікати для королеви. Дружина короля Людовика XVI Марія-Антуанетта була австрійкою й обожнювала ці ласощі. Саме для неї й була випечена перша партія "французьких" круасанів. Проте далі придворної кухні рецепт не поширювався: королева вимагала готувати круасани виключно для неї самої.

3. Здобули популярність після Французької революції. Сталося це завдяки австрійському пекареві Огюсту Зангу. 1839-го чоловік відкрив у Парижі власну пекарню, в асортименті якої й була ця випічка. Протягом десятиліть рецепт удосконалювали. Якщо класичні австрійські круасани було зі звичайного тіста, то згодом їх почали готувати виключно з листкового. Саме останній варіант і став зрештою гастрономічним символом Франції.

4. Традиційно для виготовлення круасана тісто скручують не менш як у 50 тонких шарів. Чим більше, тим краще. Кожен із шарів змащують маслом або маргарином.

5. Із рецептом круасанів продовжують експериментувати. Нещодавно американські пекарі запропонували новинку - кронат. Вона представляє собою гібрид круасана й пончика. Така випічка вже здобула неабияку популярність серед шанувальників повітряних булочок.

У лютому 2016-го британська транснаціональна корпорація Tesco зробила свій внесок: запустила виробництво "прямих" круасанів, відмовившись від традиційної форми півмісяця.

Читайте також: Як відрізнити натуральне вершкове масло від підробки - поради буковинцям від фахівців

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Міжнародний день круасана #цікаві факти #Буковина
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...