• Головна
  • Млинці ягідні, печінкові та з броколі - рецепт буковинським господиням
фото
08:03, 26 лютого 2020 р.

Млинці ягідні, печінкові та з броколі - рецепт буковинським господиням

фото
фото з сайту Є. Клопотенко

фото з сайту Є. Клопотенко

На Масницю господині традиційно готують млинці. Однак, у приготуванні цієї, здавалося б, дуже простої страви є кілька секретів. Привідкриє завісу смачного приготування млинців відомий кухар Євген Клопотенко.
Пропонуємо дуже простий рецепт смачних млинців з різними доповненнями.
Тісто для млинців
Складові:
  • молоко - 1л;
  • яйця - 4шт.;
  • борошно - 250 г;
  • цукор - 2ст.л;
  • сіль - дрібка;
  • рослинна олія - 50мл.

Як приготувати тісто для млинців - базовий рецепт

1. В молоко додаємо сіль, цукор, яйця і рослинну олію.

2. Збиваємо до однорідної маси.

3. Потім частинами, поступово додаємо борошно і збиваємо до отримання потрібної густоти.

"Млинці з броколі"

Складові:

  • готове тісто для млинців;
  • 200 г броколі (звареної на парі);
  • 20 г цедри апельсина;
  • 2 ст.л. овочевого бульйону;
  • 0.5 ст.л. цукру

Як приготувати млинці з броколі:

1. Відварену броколі подрібнюємо в блендері з овочевим бульйоном до стану пюре.

2. Для смаку і аромату додаємо цукор і цедру апельсина.

3. Додаємо отриману суміш в тісто для млинців.

"Ягідні млинці"

Складові:

  • готове тісто для млинців; 
  • 200 г заморожених ягід;
  • 1 паличка кориці;
  • 3 гвоздики;
  • половина груші;
  • 2 ст.л. цукру;
  • 1 ст.л. соку буряка

Як приготувати ягідні млинці

1. Ягоди розморозити і відварити у воді з корицею, цукром і гвоздикою.

2. Додаємо до ягід грушу і варимо ще 5 хвилин.

3. Прибираємо грушу і спеції, ягоди перетираємо через сито.

4. Додаємо в готове тісто ягідний сироп і буряковий сік. Доводимо тісто до потрібної консистенції.

"Печінкові млинці"

Складові:

  • готове тісто для млинців;
  • 250 г курячої печінки (вимоченої в молоці);
  • 1 яблуко;
  • 0.5 ст.л. цукру;
  • 0.25 ст.л. меленого імбиру.

Як приготувати млинці з печінкою

1. Печінку разом з яблуками подрібнюємо блендером.

2. Додаємо імбир і трохи цукру. Добре перемішуємо.

3. Отриману суміш змішуємо з тістом для млинців.

Готувати - це просто! Смачного!

Нагадаємо, що раніше ми публікували рецепт повітряних трикутничків до сніданку. Прочитати про це можна ТУТ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #млинці
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...