• Головна
  • Шоколадний млинцевий торт - смачнющий рецепт буковинкам на замітку
фото
12:02, 29 лютого 2020 р.

Шоколадний млинцевий торт - смачнющий рецепт буковинкам на замітку

фото
фото з сайту 4lady

фото з сайту 4lady

Якими смаколиками здивувати родину на Масляну?. Пропонуємо смачний рецепт шоколадного тортика з млинців.

Торти з млинців можуть бути різними, але діляться вони, загалом, на солодкі та несолодкі. Проопонуємо приготувати солодкий млинцевий шоколадний торт за рецептом 4lady.

"Шоколадний млинцевий торт"

Нам знадобиться для млинців:

  • молоко не менше 3,5 % - 650 мл
  • борошно - 240 гр
  • цукрова пудра - 90 гр
  • какао-порошок - 4 ч. ложки
  • яйце - 4 шт (великих)
  • масло вершкове - 50 гр
  • ванільний екстракт - 1 ч. ложка
  • або ванільний цукор - 1 пакетик
  • сіль - дрібка

Для крему і начинки:

  • вершки 33 -35 % - 600 мл
  • цукрова пудра - 100 гр
  • шоколадне печиво - 200 гр

Приготування:

Готувати будемо в два етапи, спочатку замісимо тісто і спечемо млинці, і потім вже приготуємо крем і прикрасимо торт. Почнемо з млинців. 

1. Борошно просіяти у велику, зручну для замішування тіста миску. Туди ж просіяти какао і додати дрібку солі. Хоча це і солодкий торт, але трохи солі для смаку йому не завадить.

2. Додати цукрову пудру. Чому не цукор? Та все дуже просто, пудра швидше розчиниться в тісті. Перемішати всі сухі інгредієнти в загальну масу.

3. По одному вбити яйця. Найкраще дістати їх заздалегідь, щоб вони трохи полежали при кімнатній температурі і не були надто холодними. Перемішати всі яйця з сухою сумішшю.

Шоколадний млинцевий торт - смачнющий рецепт буковинкам на замітку, фото-1

4. Потихеньку тонкою цівкою ввести молоко. Його також краще мати злегка теплим, або ж кімнатної температури. Додати ванільний екстракт або ванільний цукор для смаку і аромату.

5. В мікрохвильовці або краще на водяній бані розтопити вершкове масло і додати його в тісто. Перемішати. Щоб не заплутатися, коли додавати, схема дуже проста. Спочатку змішуємо всі сухі інгредієнти. А потім вмішуємо рідкі. Таким чином, сухі складові краще перемішаються, і в тісті не буде грудочок. А це важливо, щоб грудочок не залишилося зовсім.

Якщо є сумніви, то можна тісто процідити через дрібне сито. Тоді вже точно їх не залишиться. Якщо грудочки є, то всі вони залишаться на поверхні сита.

6. Тісту треба дати можливість постояти і набрякнути. Тому прикрити його харчовою плівкою, на якій не забути зробити кілька проколів ножем, щоб воно дихало. І залишити в такому вигляді на столі на 30 хвилин.

7. Через 30 хвилин спекти млинці з двох сторін на змащеній олією сковороді. Розмір сковороди підбирайте відповідно до того, який розмір торта Ви хочете отримати.

Можна використовувати велику сковорідку діаметром 28 см, але можна взяти сковорідку і трохи меншу. У цьому випадку тортик вийде вище.

8. Готові млинці скласти стопкою, вони вийшли красиві, злегка глянцеві, смачно пахнуть. Але у них вийшли не зовсім рівні і злегка підсушені краю. Тому беремо плоску тарілку меншого діаметру, накладаємо її поверх кожного млинця, і обрізаємо нерівні краї. В цьому випадку всі млинцеві коржі у нас вийдуть однакового рівного розміру і торт буде виглядати, як справжній.

9. Також нам потрібна буде шоколадна крихта, яку ми отримаємо з печива. Поміщаємо печиво в чашу блендера і пробиваємо його в дрібну сипку суміш.

10. Тепер можна приготувати збиті вершки. Для того, щоб їх добре збити, попередньо їх треба добре охолодити. 

11. У вершки додати цукрову пудру і змішати на великій швидкості за допомогою міксера до легких стійких піків. Але не намагайтеся їх "перебити", інакше вони втратять всю свою легкість і ніжність.

12. Тепер залишилося тільки зібрати торт. Приготувати велику плоску тарілку і викласти на неї перший млинцевий корж. Змастити його збитим шаром вершків. Вони у нас добре збилися, і намазуються ножем, як масло на хліб.

13. Змастили шар, тепер його треба посипати крихтами печива. Потім викласти другий млинець, знову вершки і знову крихту. Шари повторювати, поки не закінчаться всі складові.

14. Обов’язково промазати бічні стінки і верх торта.

Після чого можна прикрасити на свій розсуд. 

15. Поставити торт в холодильник для охолодження на 1 годину. Потім його можна подати до столу.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що раніше ми публікували рецепти кексів. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #шоколадний млинцевий торт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...