• Головна
  • Готуємо картопляники з грибами - покроковий рецепт буковинкам
фото
07:18, 4 березня 2020 р.

Готуємо картопляники з грибами - покроковий рецепт буковинкам

фото
фото Є. Клопотенко

фото Є. Клопотенко

Страв з картоплі є багато, тому гурманів складно буде чимось здивувати. Проте картопляники з грибами, запечені у духовці, виходять дуже пухкими та ніжними. А ще - підійдуть для тих, хто вживає дієтичну їжу, чи дотримується посту.

Картопляники з грибами від Євгена Клопотенка сподобаються усій родині. Оскільки вони випікаються в духовці, а не смажаться у маслі, то виходять божественно ніжними. 

Картопляники з грибами: покроковий рецепт

Складові:

  • картопля - 5-6 шт
  • борошно - 200 г (опціонально)
  • печериці - 200 г (5-6 шт)
  • яйця - 3 шт
  • вершкове масло - 20-25 г
  • цибуля - 1 шт
  • сіль - 2 дрібки
  • часник - 2 зубки.

1. Картоплю (5-6 шт.) очистіть і наріжте довільними невеликими кубиками. Головне, щоб вони були приблизно однаковими і картопля проварилася рівномірно. Кубики картоплі покладіть в сотейник, додайте 2 зубчики часнику і сіль за смаком. Залийте водою і відваріть приблизно 20 хв. до готовності картоплі.

2. Злийте воду з готової картоплі, витягніть зубчики часнику, вони потрібні були для аромату, і зробіть пюре. Тут важливо залишити в пюре якомога менше рідини, так тісто для картопляників вийде ідеальної консистенції. У картопляне пюре додайте 2 жовтки і посоліть за смаком. Перемішайте до отримання однорідної консистенції.

3. Додайте приблизно 200 г борошна. Якщо ви відчуваєте, що борошна трохи не вистачає, можна додати ще трохи. Добре вимішайте тісто, воно повинно бути щільним і не падати з ложки.

4. Печериці (200 г) добре промийте і порубіть дуже дрібним кубиком. Очистіть одну цибулину і наріжте її приблизно таким же дрібним кубиком, як і гриби.

5. Розігрійте сковороду з 1 ст. л. рослинної олії і обсмажте гриби до випаровування рідини. Потім зменшіть вогонь і додайте до грибів кубики цибулі. Смажте на невеликому вогні до прозорості цибулі. Готові гриби з цибулею викладіть на серветку, щоб прибрати зайву вологу і жир.

6. Сформуйте з картопляного тіста круг, як для вареників. Викладіть всередину начинку з грибів.

7. Закрийте начинку шаром тіста і сформуйте кульку, приблизно як для пиріжків. Я рекомендую змочити руки в холодній воді, так картопляне тісто не буде липнути до рук.

8. Змастіть підготовлені картопляники яєчним жовтком і випікайте в духовці при 180 градусах приблизно 20 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як приготували легкі вітамінні салати нашвидкуруч. Прочитати про це можн ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #картопляники з грибами
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...