• Головна
  • ТОП-3 рецепти салатів з буряка до столу буковинським господиням
фото
09:00, 5 березня 2020 р.

ТОП-3 рецепти салатів з буряка до столу буковинським господиням

фото
фото УкрМедіа

фото УкрМедіа

Салати із червого буряка є дуже корисними та не вибагливими. Причому буряк можна варити, запікати, натирати сирим і поєднувати з різноманітними продуктами. Цей овоч підійде і для дієтичного, і для дитячого і пісного харчування.

Після того, як ви вибрали найсоковитіший буряк, загляньте в холодильник, щоб знайти ще кілька нехитрих інгредієнтів і заправку. Зробити це буде просто, адже підійдуть яблука, сир, часник, грецький горіх, йогурт, гірчиця або сметана. Давайте швидше готувати, інформує UkrMedia.

Вінегрет з печерицями

Інгредієнти:

  • 3 бульби картоплі
  • 1 морква
  • 2 буряка
  • 2 солоних або маринованих огірка
  • 100 г печериць
  • 1 помідор
  • 1 яблуко
  • 1 ст. л. яблучного оцту
  • зелена цибуля за смаком
  • олія за смаком

Приготування:

1. Відваріть буряк, картоплю і моркву, потім почистіть овочі від шкірки.

2. Гриби наріжте кубиками й обсмажте на олії.

3. Відварені овочі, огірки та яблука наріжте кубиками, відправте в миску, туди ж викладіть печериці і подрібнену зелену цибулю.

4. Змішайте оцет з невеликою кількістю рослинної олії і приправте салат.

ТОП-3 рецепти салатів з буряка до столу буковинським господиням, фото-1

Буряк з чорносливом

Інгредієнти:

  • 1 буряк
  • 30 г чорносливу
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ст. л. рослинної олії
  • 2-3 пера зеленої цибулі
  • сіль за смаком

Приготування:

1. Буряк відваріть до готовності, остудіть і натріть на крупній тертці.

2. Чорнослив залийте окропом, дайте постояти 10 хвилин, потім злийте воду і дрібно наріжте.

3. Часник пропустіть через прес.

4. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, посоліть, перемішайте і приправте рослинною олією. Перед подачею прикрасьте салат нарізаною зеленою цибулею.

ТОП-3 рецепти салатів з буряка до столу буковинським господиням, фото-2

Буряк в йогурті

Інгредієнти:

  • 2 буряка середнього розміру
  • 250 г густого йогурту без добавок
  • 2 зуб. часнику
  • 1 ч. л. рідкого меду
  • сіль і перець за смаком

Приготування:

1. Буряк відваріть або запечіть, остудіть, натріть на крупній тертці і відкиньте на друшляк або сито, щоб стік зайвий сік.

2. Змішайте йогурт, мед, пропущений через прес часник, сіль і перець. Заправте буряк йогуртовим соусом, за бажанням прикрасьте петрушкою.

ТОП-3 рецепти салатів з буряка до столу буковинським господиням, фото-3

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт картопляників з печерицями. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #салат з буряка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...