• Головна
  • Картопля по-англійськи: ніжний вершковий смак - на столах буковинок
09:35, 27 березня 2020 р.

Картопля по-англійськи: ніжний вершковий смак - на столах буковинок

Картопля по-англійськи: ніжний вершковий смак - на столах буковинок

При всій удаваній складності приготування цієї страви, готується вона насправді досить просто, а інградієнти є вдома у кожного.

Картопля запікається в духовці і повністю просочується вершками, інформує Ukr.Media.

Інгредієнти:

  • Картопля — 1 кг.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сир твердий — 150 гр.
  • Вершки — 200 мл
  • Рослинна олія — 30 г.
  • Сіль — за смаком
  • Спеції — за смаком

Приготування:

  1. Для приготування картоплі по-англійськи підготуйте необхідні інгредієнти.
  2. Бульби очистіть від шкірки, промийте від забруднень.
  3. Очищену картоплю розріжте навпіл і кожну половинку поріжте на часточки. Промийте в проточній воді, щоб змити з неї зайвий крохмаль.
  4. Залийте картопляні часточки окропом, доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини. Потім гарячу воду злийте.
  5. Поки вариться картопля, підготуйте сир. Натріть його на середній тертці в окрему миску.
  6. Цибулю очистіть від лушпиння. Промийте в холодній воді. Очищену цибулю дрібно наріжте.
  7. Підготуйте форму для запікання. Змастіть її рослинною олією і викладіть по дну нарізану цибулю.
  8. Потім розподіліть половину напівготової картоплі. За смаком посипте трохи сіллю, спеціями і половиною тертого сиру.
  9. Другим шаром викладіть картоплю, яка залишилася і теж посипте тертим сиром. Залийте вершками.
  10. Поставте форму з вмістом в духовку, розігріту до 190 градусів, на 30-40 хвилин.
  11. Готова страва стане трохи золотистого кольору, а сир розплавиться.
  12. Подавайте страву до столу в гарячому вигляді. Розкладіть на тарілки і пригощайтеся.

Приємного апетиту!

Таку ароматну картопельку по-англійськи можна готувати не тільки у формі для запікання. Відмінним варіантом буде запекти її в горщиках. Для більш яскравого аромату готового страви, при запіканні можна додати трохи меленого часнику. А зверху посипати свіжою подрібненою зеленню.

Запечену картоплю можна подати самостійно до будь-якого сімейного обіду або вечері. А можна використовувати як гарнір до м'ясних страв.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що житель Черкащини проник до будинку буковинки та викрав гроші. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #картопля
Високі оцінки користувачів за Достовірність
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...