10:25, 18 квітня 2020 р.
Печиво в шоколадній глазурі з горіхами "Каштани" - святковий десерт буковинкам
Разом із Пасхою на столі буковинців з'являються довгоочікувані смаколики.
Після м'ясних страв любителі десертів можуть поласувати печивом у шоколадній глазурі, приготування якого займе до години часу.
Інгредієнти:
- вершкове масло або маргарин — 200 г
- борошно — 260 г
- розпушувач — 1 ч. л. неповна
- цукор — 2 ст. л.
- начинка — шоколад або родзинки, чорнослив, горіхи і т. д.
Глазур з какао:
- молоко — 3-5 ст. л.
- цукрова пудра або цукор — 80 -100 р
- какао — 1,5 ст. л.
- горіхи волоські для обсипання — 1 стакан
Приготування:
- З'єднуємо борошно з цукром і розпушувачем, потім додаємо нарізане кубиками вершкове масло або маргарин. Гарненько перетираємо руками до утворення крихти, пише ukr.media.
- Збираємо тісто в кулю, загортаємо в харчову плівку і прибираємо в холодильник на 20 хвилин.
- Потім відщипуємо шматочки тіста, розминаємо їх і робимо кульки. Злегка приплюскуємо і кладемо в середину шоколад.
- Скачуємо тісто в кульку і викладаємо на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо при 180 С протягом 20-25 хвилин.
- Приготування глазурі: змішуємо в ковшику цукор з какао, наливаємо молоко, перемішуємо і варимо на маленькому вогні, помішуючи, до закипання.
- Готове печиво остуджуємо, вмочаємо в шоколадну глазур і обвалюємо в горіхах або будь-якій стружці, яку ви оберете. Викладаємо на блюдо.
Нагадаємо, раніше ми писали про те, що у лікарнях Буковини з підозрою чи підтвердженим коронавірусом перебувають понад 350 пацієнтів. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? - пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
17:00
ТОП новини
Спецтема
live comments feed...
Коментарі