• Головна
  • Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО)
фото
07:27, 15 липня 2020 р.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО)

фото
фото - Є. Клопотенко

фото - Є. Клопотенко

Цей йогуртовий пиріг підкорить ваше серце з першого шматочка. Завдяки додаванню йогурту тісто виходить дуже ніжним і ароматним, а курага із малиною роблять його просто божественним.

Найголовніше, що він дуже простий. Ви змішаєте тісто всього за якихось десять хвилин, а решту зробить духовка. "Рецепт ідеальної літньої випічки у вас вже є, залишилося зібрати всі інгредієнти докупи і приготувати", - переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко. 

 Йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт

  • Борошно - 300г (і додатково для посипання форми)
  • Цукор - 200г
  • Розпушувач - 1ч. л.
  • Ванільний цукор - 1ч. л.
  • Вершкове масло - 120г (і додатково для змащування форми)
  • Яйця - 3шт.
  • Натуральний йогурт - 250г (йогурт «Молокія» білий густий)
  • Курага - 100г
  • Малина - 100-150г
  • сіль - 1дрібка

Спосіб приготування:

1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Вершкове масло (120 г) нагрійте до кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і пластичним. Перекладіть масло у миску або чашу кухонної машини і додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру і 1 дрібку солі. Збийте масло із цукром до отримання кремової консистенції за допомогою міксера або кухонної машини.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-1

2. Додайте по одному три яйця і продовжуйте перемішувати суміш, щоб вона вийшла однорідною.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-2

3. Тепер додайте до миски густий натуральний йогурт. Він надасть страві легкого молочного присмаку і зробить тісто більш ніжним. Я використовував густий йогурт «Молокія».

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-3

4. Змішайте в окремій мисці 300 г борошна і 1 ч. л. розпушувача і додайте в миску, де замішується тісто. Перемішайте міксером до утворення однорідної маси.

5. Курагу (100 г) помийте і поріжте невеликими шматочками. Можна порізати її тонкими смужками, але ви можете порізати її так, як вам більше подобається. Порізану курагу додайте до тіста і добре перемішайте, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по всьому об'єму.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-4

6. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Можна використовувати керамічну форму для кексів, металеву або силіконову.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-5

7. Тепер посипте форму невеликою кількістю борошна. Перевертайте форму з боку в бік. Необхідно, щоб борошно рівномірно розподілилося по всіх стінках форми.

8. Викладіть тісто з миски у форму для запікання і рівномірно розподіліть в ній.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-6

9. Тепер розкладіть по поверхні малину, трохи вдавлюючи ягоди у тісто.

Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО), фото-7

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин, поки верхівка пирога не стане золотистого кольору.

Смачного!

Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт холодного кабачкового крем-супу. Прочитати про це можна ТУТ.

Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!

Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - FacebookInstagram та Telegram.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #йогуртовий пиріг з малиною та курагою
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...