
фото
07:27, 15 липня 2020 р.
Готуємо йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт буковинкам (ФОТО)
фото

фото - Є. Клопотенко
Цей йогуртовий пиріг підкорить ваше серце з першого шматочка. Завдяки додаванню йогурту тісто виходить дуже ніжним і ароматним, а курага із малиною роблять його просто божественним.
Найголовніше, що він дуже простий. Ви змішаєте тісто всього за якихось десять хвилин, а решту зробить духовка. "Рецепт ідеальної літньої випічки у вас вже є, залишилося зібрати всі інгредієнти докупи і приготувати", - переконаний відомий український кухар Євген Клопотенко.
Йогуртовий пиріг із малиною та курагою: покроковий рецепт
- Борошно - 300г (і додатково для посипання форми)
- Цукор - 200г
- Розпушувач - 1ч. л.
- Ванільний цукор - 1ч. л.
- Вершкове масло - 120г (і додатково для змащування форми)
- Яйця - 3шт.
- Натуральний йогурт - 250г (йогурт «Молокія» білий густий)
- Курага - 100г
- Малина - 100-150г
- сіль - 1дрібка
Спосіб приготування:
1. Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Вершкове масло (120 г) нагрійте до кімнатної температури, щоб воно стало м'яким і пластичним. Перекладіть масло у миску або чашу кухонної машини і додайте 200 г цукру, 1 ч. л. ванільного цукру і 1 дрібку солі. Збийте масло із цукром до отримання кремової консистенції за допомогою міксера або кухонної машини.

2. Додайте по одному три яйця і продовжуйте перемішувати суміш, щоб вона вийшла однорідною.

3. Тепер додайте до миски густий натуральний йогурт. Він надасть страві легкого молочного присмаку і зробить тісто більш ніжним. Я використовував густий йогурт «Молокія».

4. Змішайте в окремій мисці 300 г борошна і 1 ч. л. розпушувача і додайте в миску, де замішується тісто. Перемішайте міксером до утворення однорідної маси.
5. Курагу (100 г) помийте і поріжте невеликими шматочками. Можна порізати її тонкими смужками, але ви можете порізати її так, як вам більше подобається. Порізану курагу додайте до тіста і добре перемішайте, щоб сухофрукти рівномірно розподілилися по всьому об'єму.

6. Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Можна використовувати керамічну форму для кексів, металеву або силіконову.

7. Тепер посипте форму невеликою кількістю борошна. Перевертайте форму з боку в бік. Необхідно, щоб борошно рівномірно розподілилося по всіх стінках форми.
8. Викладіть тісто з миски у форму для запікання і рівномірно розподіліть в ній.

9. Тепер розкладіть по поверхні малину, трохи вдавлюючи ягоди у тісто.

Випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-60 хвилин, поки верхівка пирога не стане золотистого кольору.
Смачного!
Нагадаємо, раніше ми публікували рецепт холодного кабачкового крем-супу. Прочитати про це можна ТУТ.
Стали свідком надзвичайної події? -пишіть її нам!
Завантажуйте наш мобільний додаток для App Store або Google Play, а також слідкуйте за життям міста у соціальних мережах - Facebook, Instagram та Telegram.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
10:12
20:18
Вчора
17:37
Вчора
16:50
Вчора
15:54
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
13:57, 23 квітня
11:36, 3 травня
38
12:01, 2 травня
54
13:23, Вчора
live comments feed...
Коментарі