• Головна
  • Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП ідей для буковинців
Харчування
09:08, 26 серпня 2020 р.

Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП ідей для буковинців

Харчування
Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП  ідей для буковинців

В період дії карантину, немає змоги відвідати заклад для швидкого харчування, а доставка їжі в Чернівцях, для вас дорого?  Не біда, Сайт міста Чернівці 0372.ua підготував ТОП ідей для приготування швидких та смачних обідів з собою на роботу.

Чудовою альтернативою фастфуду та булочкам із кефіром стане здоровий повноцінний обід, приготований власноруч напередодні.

Ситний салат

Салат і заправку готуємо окремо. Змішуємо їх уже в офісі безпосередньо перед вживанням: тоді овочі збережуть свою форму та соковитість.

Для салату вам знадобляться по 100 г цикорію, руколи та шпинату, яйце, свіжий огірок, невеликий свіжий помідор, 70 г консервованої кукурудзи, 50 г сиру й півбанки консервованого тунця. Заправку готуємо з 50 мл йогурту (продукт має бути без добавок), столової ложки рослинної олії, пів чайної ложки лимонного соку, чверті ложки оцту, солі та перцю.

Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП  ідей для буковинців, фото-1

Яйце ставимо варитися. Ретельно миємо салатну зелень, нарізаємо. Додаємо злиту кукурудзу, подрібнений огірок. Наступний інгредієнт — досить грубо нарізаний помідор. Далі кладемо в салат подрібнений скибочками твердий сир. Після цього додаємо півбанки тунця, сіль, перець, добре вимішуємо.

Поки відварене яйце охолоджується, готуємо заправку. У йогурт додаємо необхідні інгредієнти. Ретельно розмішуємо. Яйце ліпше додати безпосередньо перед вживанням до заправки. В офісі це зробити незручно? Тоді розрізаємо яйце на четвертинки та кладемо в отриману суміш вдома. В іншому разі салат на роботу несемо в контейнері, заправку та яйце — в надійних пакетиках.

До речі, кукурудзу можна замінити грінками або хлібцями, а тунець — шматочками відвареного м’яса. І тоді отримаємо салат «Цезар»!

Плов із куркою та овочами - приготування:

Гарненько промий рис. Наріж куряче філе шматочками середнього розміру.

Цибулю поріж не дуже дрібно. Моркву і болгарський перець поріж кубиками. Часник поріж на 3-4 частини.

Обсмаж курку в розігрітому сотейнику на олії, перегортаючи, 5-7 хвилин. Потім додай до курки цибулю, моркву і обсмаж іще 5 хвилин.

Додай у сотейник болгарський перець, часник, усі спеції та сіль, а зверху виклади рис і налий воду. Вода має покривати плов із куркою та овочами приблизно на 1,5-2 см.

Готуй плов із куркою на середньому вогні під кришкою 15-20 хвилин, поки не випариться вода.  За 5 хвилин до готовності додай кукурудзу і горошок. Готовий плов із куркою та овочами перемішай і потримай ще 5 хвилин під кришкою, щоб він настоявся.

Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП  ідей для буковинців, фото-2

Гречаний салат з перепелиними яйцями

Спосіб приготування: гречку відваріть до м’якості, відваривши перепелині яйця, остудіть їх і очистіть. На дно тарілки для салату викладіть подрібнене салатне листя, перемішайте гречку, розрізані навпіл помідори черрі і половинки кульок моцарелли. Зверху викладіть ще один шар салатного листя. Приготуйте соус, перемішавши всі інгредієнти, полийте ним салат. Прикрасьте страву розрізаними навпіл перепелиними яйцями.

Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП  ідей для буковинців, фото-3

Подбайте про своє здоров'я, обмежте вживання фаст-фуду на обід, приготуйте обід його вдома заздалегідь. Такий підхід збереже ваше здоров'я і зекономить чималі кошти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#обід на роботу #рецепти #здорове харчування
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить

Коментарі

Оголошення
live comments feed...