Харчування
09:08, 26 серпня 2020 р.
Обід на роботу, що взяти з собою? ТОП ідей для буковинців
Харчування
В період дії карантину, немає змоги відвідати заклад для швидкого харчування, а доставка їжі в Чернівцях, для вас дорого? Не біда, Сайт міста Чернівці 0372.ua підготував ТОП ідей для приготування швидких та смачних обідів з собою на роботу.
Чудовою альтернативою фастфуду та булочкам із кефіром стане здоровий повноцінний обід, приготований власноруч напередодні.
Ситний салат
Салат і заправку готуємо окремо. Змішуємо їх уже в офісі безпосередньо перед вживанням: тоді овочі збережуть свою форму та соковитість.
Для салату вам знадобляться по 100 г цикорію, руколи та шпинату, яйце, свіжий огірок, невеликий свіжий помідор, 70 г консервованої кукурудзи, 50 г сиру й півбанки консервованого тунця. Заправку готуємо з 50 мл йогурту (продукт має бути без добавок), столової ложки рослинної олії, пів чайної ложки лимонного соку, чверті ложки оцту, солі та перцю.
Яйце ставимо варитися. Ретельно миємо салатну зелень, нарізаємо. Додаємо злиту кукурудзу, подрібнений огірок. Наступний інгредієнт — досить грубо нарізаний помідор. Далі кладемо в салат подрібнений скибочками твердий сир. Після цього додаємо півбанки тунця, сіль, перець, добре вимішуємо.
Поки відварене яйце охолоджується, готуємо заправку. У йогурт додаємо необхідні інгредієнти. Ретельно розмішуємо. Яйце ліпше додати безпосередньо перед вживанням до заправки. В офісі це зробити незручно? Тоді розрізаємо яйце на четвертинки та кладемо в отриману суміш вдома. В іншому разі салат на роботу несемо в контейнері, заправку та яйце — в надійних пакетиках.
До речі, кукурудзу можна замінити грінками або хлібцями, а тунець — шматочками відвареного м’яса. І тоді отримаємо салат «Цезар»!
Плов із куркою та овочами - приготування:
Гарненько промий рис. Наріж куряче філе шматочками середнього розміру.
Цибулю поріж не дуже дрібно. Моркву і болгарський перець поріж кубиками. Часник поріж на 3-4 частини.
Обсмаж курку в розігрітому сотейнику на олії, перегортаючи, 5-7 хвилин. Потім додай до курки цибулю, моркву і обсмаж іще 5 хвилин.
Додай у сотейник болгарський перець, часник, усі спеції та сіль, а зверху виклади рис і налий воду. Вода має покривати плов із куркою та овочами приблизно на 1,5-2 см.
Готуй плов із куркою на середньому вогні під кришкою 15-20 хвилин, поки не випариться вода. За 5 хвилин до готовності додай кукурудзу і горошок. Готовий плов із куркою та овочами перемішай і потримай ще 5 хвилин під кришкою, щоб він настоявся.
Гречаний салат з перепелиними яйцями
Спосіб приготування: гречку відваріть до м’якості, відваривши перепелині яйця, остудіть їх і очистіть. На дно тарілки для салату викладіть подрібнене салатне листя, перемішайте гречку, розрізані навпіл помідори черрі і половинки кульок моцарелли. Зверху викладіть ще один шар салатного листя. Приготуйте соус, перемішавши всі інгредієнти, полийте ним салат. Прикрасьте страву розрізаними навпіл перепелиними яйцями.
Подбайте про своє здоров'я, обмежте вживання фаст-фуду на обід, приготуйте обід його вдома заздалегідь. Такий підхід збереже ваше здоров'я і зекономить чималі кошти.
Читайте також: Вчені винайшли шоколад із відходів: цікаве Буковині
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
13:00
11:12
09:53
19:14
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
10:57, 5 грудня
5
14:43, 27 листопада
4
live comments feed...
Коментарі