Тірамісу – класичний італійський десерт, що полюбився всьому світу, пише 0372.ua.
Десерт виходить дуже ніжний і повітряний завдяки дивовижному крему на основі сиру маскарпоне. Євген Клопотенко вирішив трохи вдосконалити рецепт торта тірамісу, додавши в крем цедру лимона. Так десерт стане ще більш ароматним і смачним.

Нагадуємо, ми публікували раніше рецепт: Гарбузовий чизкейк: коли готувати легко, а їсти корисно
Складові:
- 500г маскарпоне
- 300мл кави(готова)
- 50г рому(або коньяк)
- 500мл вершків(33%)
- 8шт. жовтків
- 8ст. л. цукру
- 200г - палички бісквітного печива Савоярді
- 1шт. - лимон(цедра одного лимона)
- 2ст. л. какао.
Тірамісу: покроковий рецепт
1. Заваріть каву, у вас повинно вийти приблизно 300-400 мл міцної кави. Процідіть і вилийте в одну ємність, залиште її охолодитися до кімнатної температури. Можна, звичайно, використовувати і розчинну, але з натуральною вийде на порядок смачніше.
2. Потім додайте до кави 50 г рому або коньяку, на ваш смак. Якщо хочете отримати ще більш ніжний алкогольний смак, використовуйте лікери типу «Бейліс». Щоб отримати автентичний смак тірамісу, вам знадобиться марсала, але знайти її можна далеко не в кожному супермаркеті.
3. Жовтки (8 шт.) відокремте від білків і помістіть у вогнетривку мисочку. Для приготування тірамісу нам знадобляться тільки жовтки, а з білків ви зможете приготувати чудовий білковий омлет на сніданок.
4. Додайте до жовтків 8 ст. л. цукру і поставте на парову баню і збивайте вінчиком, прогріваючи масу до 65 градусів. Коли яєчна суміш стане більш білою і однорідною - це буде означати, що вона пройшла необхідну термообробку. Зніміть масу з парової бані та дайте охолонути.
5. Холодні вершки (500 мл, 33% жирності) перелийте в миску і збийте міксером до стійких піків. Не всі вершки збиваються досить добре і може трапиться так, що вони взагалі не зіб'ються. Тому завжди купуйте спеціальні кулінарні вершки з максимальною жирністю і перед збиванням зберігайте їх у холодильнику.
6. У великій ємності з'єднайте збиті вершки, яйця з цукром і сиром маскарпоне (500 г). Дуже акуратно перемішайте силіконовою лопаткою, поки маса не стане однорідною.
7. На дрібній тертці натріть цедру одного лимона і ще раз акуратно перемішайте. Пам'ятайте, що чим тонший шар цедри, тим краще. Якщо ви знімите занадто товстий шар з білим прошарком, цедра буде гірчити і зіпсує смак десерту.
8. На дно великої форми для випікання викладіть чверть обсягу крему.
9. Печиво савоярді (200 г) умочіть в каву з ромом і покладіть рівним рядом на крем. Не потрібно довго його тримати в каві - достатньо однієї секунди. В іншому випадку ваш десерт просто «попливе».
10. Покрийте печиво шаром крему і потім викладіть другий шар печива. Таким чином наповніть форму з десертом ще одним шаром. Останнім шаром повинен бути крем.
11. Приберіть ємність з десертом в холодильник мінімум на 3 години, він повинен настоятися, просочитися і трохи загуснути.
12. Перед подачею посипте десерт какао (2 ст. л.), але якщо ви не любите гіркуватий смак какао, можна цей пункт пропустити.
Смачного!
Коментарі