Ледачі пельмені: коли швидко, оригінально та неймовірно смачно

фото ілюстративне, Соломія Ярова
фото ілюстративне

Хто ж не любить пельмені?! Ця страва присутня на кухні майже у кожної господині, проте процес приготування класичного рецепту займає багато часу. Набагато швидше можна приготувати не менш смачні, але точно більш цікаві "ледачі" пельмені абсолютно без ліплення, пише 0372.ua. 

Тісто з начинкою просто скрутимо в рулет і наріжемо, а додаткової соковитості пельменям додасть окремий вершково-овочевий соус, інформує Ukr.Media.

Нагадуємо, ми писали раніше, Як приготувати неймовірно ніжний тірамісу: рецепт відомого українського кухаря

"Ледачі" пельмені: покроковий рецепт

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 150 мл води
  • 1 яйце
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • 0.5 ч.л. солі
  • 400 г борошна

Для начинки:

  • 500 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 зубчик часнику
  • сіль, чорний перець за смаком

Для соусу:

  • 2 моркви
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. томатної пасти і 100-150 мл води
  • 150-200 мл вершків будь-якої жирності (можна замінити сметаною)
  • 2-3 ст.л. рослинної олії
  • сіль, чорний перець за смаком
  • окріп

Приготування:

1. Природно, першим замісити тісто. Це просто: в глибоку миску розіб'ємо яйце, наливаємо всю воду та олію, трохи солимо і збовтуємо, а потім потроху вводимо борошно - тісто вийде м'яким, таке нам і потрібно.

2. Уже на робочій поверхні вимішуємо тісто до кінця, щоб воно не було тугим і не липло до рук. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо, нехай відпочине.

3. Якраз є час зайнятися начинкою. У фарш дрібно шаткуємо цибулю, додаємо до нього сіль і перець, перемішуємо.

4. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинної олії. Викладаємо на сковороду нашатковану цибулю, обсмажуємо декілька хвилин та додаємо моркву натерту на крупній тертці і смажимо ще хвилинку. Тепер до моркви на сковороду потрібно видавити через прес часник, додати томатну пасту з водою та перець з сіллю. На мінімальному вогні продовжуємо тушкувати все разом хвилин сім-вісім.

5. Далі у сковорідку додаємо вершки та продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще п'ять хвилин.

6. Повертаємося до тіста: розгортаємо його в тонкий пласт і ділимо навпіл. На кожну з половин в рівних пропорціях викладаємо фарш. І загортаємо тісто у два рулети.

7. Ріжемо рулет порційно, викладаємо "пельмені" на сковороду з соусом. Додаємо окропу так, щоб верхівки пельменів трішки стирчали, доводимо до кипіння, та тушкуємо на маленькому вогні під закритою кришкою хвилин 20-25.

Читайте такожПобудували бункер щоб зберегти рецепт печива: про оригінальне рішення буковинцям

Готуємо яблучний пиріг для тонкої талії - легкий та смачний рецепт

ukr.media
рецепт ледачі пельмені
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі