
рецепти
08:10, 28 жовтня 2020 р.
Надійне джерело
Ледачі пельмені: коли швидко, оригінально та неймовірно смачно
рецепти

фото ілюстративне
Хто ж не любить пельмені?! Ця страва присутня на кухні майже у кожної господині, проте процес приготування класичного рецепту займає багато часу. Набагато швидше можна приготувати не менш смачні, але точно більш цікаві "ледачі" пельмені абсолютно без ліплення, пише 0372.ua.
Тісто з начинкою просто скрутимо в рулет і наріжемо, а додаткової соковитості пельменям додасть окремий вершково-овочевий соус, інформує Ukr.Media.
Нагадуємо, ми писали раніше, Як приготувати неймовірно ніжний тірамісу: рецепт відомого українського кухаря
"Ледачі" пельмені: покроковий рецепт
Інгредієнти:
Для тіста:
- 150 мл води
- 1 яйце
- 2 ст.л. рослинної олії
- 0.5 ч.л. солі
- 400 г борошна
Для начинки:
- 500 г фаршу
- 1 цибулина
- 1 зубчик часнику
- сіль, чорний перець за смаком
Для соусу:
- 2 моркви
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. томатної пасти і 100-150 мл води
- 150-200 мл вершків будь-якої жирності (можна замінити сметаною)
- 2-3 ст.л. рослинної олії
- сіль, чорний перець за смаком
- окріп
Приготування:
1. Природно, першим замісити тісто. Це просто: в глибоку миску розіб'ємо яйце, наливаємо всю воду та олію, трохи солимо і збовтуємо, а потім потроху вводимо борошно - тісто вийде м'яким, таке нам і потрібно.
2. Уже на робочій поверхні вимішуємо тісто до кінця, щоб воно не було тугим і не липло до рук. Загортаємо в харчову плівку і залишаємо, нехай відпочине.
3. Якраз є час зайнятися начинкою. У фарш дрібно шаткуємо цибулю, додаємо до нього сіль і перець, перемішуємо.
4. Тепер розігріваємо сковороду, наливаємо трохи рослинної олії. Викладаємо на сковороду нашатковану цибулю, обсмажуємо декілька хвилин та додаємо моркву натерту на крупній тертці і смажимо ще хвилинку. Тепер до моркви на сковороду потрібно видавити через прес часник, додати томатну пасту з водою та перець з сіллю. На мінімальному вогні продовжуємо тушкувати все разом хвилин сім-вісім.
5. Далі у сковорідку додаємо вершки та продовжуємо тушкувати під закритою кришкою ще п'ять хвилин.
6. Повертаємося до тіста: розгортаємо його в тонкий пласт і ділимо навпіл. На кожну з половин в рівних пропорціях викладаємо фарш. І загортаємо тісто у два рулети.
7. Ріжемо рулет порційно, викладаємо "пельмені" на сковороду з соусом. Додаємо окропу так, щоб верхівки пельменів трішки стирчали, доводимо до кипіння, та тушкуємо на маленькому вогні під закритою кришкою хвилин 20-25.
Читайте також: Побудували бункер щоб зберегти рецепт печива: про оригінальне рішення буковинцям
Готуємо яблучний пиріг для тонкої талії - легкий та смачний рецепт
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
18:26
Вчора
16:21
Вчора
14:19
Вчора
12:39
Вчора
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
17:33, 24 квітня
10:40, 22 квітня
16:55, 1 травня
150
21:20, 3 травня
4
live comments feed...
Коментарі