• Головна
  • Пиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметані
Випічка
19:03, 10 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Пиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметані

Випічка
Випічка на сметані. Фото з відкритих джерел

Випічка на сметані. Фото з відкритих джерел

Свіжоспечена випічка – завжди дуже смачно й по-домашньому затишно. Чимало різних смаколиків можна спекти, використовуючи сметану. Печиво, пироги, кекси, тістечка, торти, приготовлені на сметані, – виходять м’якими та ніжними. Журналісти 0372.ua підготували підбірку легких рецептів для буковинців.

Нагадуємо, раніше ми писали: Свята на Буковині сьогодні та хто відзначає день янгола

Пиріг, тарт та лінива ватрушка: рецепти неймовірної випічки на сметані  , фото-1

Сметанно-ягідний пиріг

  • Ягоди будь-які на власний смак - 2 ст.

Для тіста

  • Борошно - 1,75 ст.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Розпушувач - 1 ч.л.
  • Масло вершкове розтоплене - 125 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор ванільний - 1 пакетик

Для сметанної заливки

  • Сметана 15-20% жирності - 500 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Цукор - 0,5 ст.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Цедра апельсина або лимона - 1 ч. л.

Змішати борошно, розпушувач, цукор, ванільний цукор, яйця, розтоплене масло й замісити тісто. Якщо борошна буде мало, то досипати. Замісити еластичне тісто, яка добре відходитиме від рук. Покласти його в холодильник.

Тим часом приготувати сметанну заливку, збивши міксером усі інгредієнти.

Форму для випічки присипати борошном. Розкачати пласт тіста та викласти його в форму, формуючи бортики.

На дно налити кілька столових ложок сметанної маси, викласти частину ягід, зверху знову вилити частину маси, покласти на неї ягоди – так повторювати, поки всі ягоди і заливка не будуть у формі. Борти тіста повинні бути вищими від рівня сметани на 2-2,5 см.

Відправити у розігріту до 180℃ духовку й випікати протягом 50-60 хвилин. Готовність тіста на бортику можна перевірити зубочисткою. Виймати пиріг із форми краще, коли він охолоне.

Вишневий тарт

Для тіста

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Сметана - 50 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - дрібка
  • Розпушувач - 0,5 ч. л.

Для начинки

  • Вишня - 600 г
  • Цукор - 100 г
  • Картопляний крохмаль - 3 ст. л. без гірки
  • Кориця - за смаком

З’єднати борошно, розпушувач, сіль та цукор. Додати холодне вершкове масло і перетерти, щоб вийшла пухка крихта (робити це треба досить швидко).

Додати яйце і сметану. Вимісити ніжне, гладке тісто. Скачати його в кулю та прибрати в холодильник на 40 хвилин.

Потім викласти тісто у форму для випічки і пальцями його розгладити, формуючи бортики висотою близько 1,5-2 см. Прибрати форму з тістом у холодильник на 30 хвилин.

Розігріти духовку до 180℃.

Дістати тісто, наколоти його виделкою, накрити форму фольгою й випікати в духовці впродовж 15 хвилин.

Тим часом видалити з вишні кісточки. Змішати її з цукром і корицею. Ввести крохмаль і ще раз добре перемішати. Покласти на повільний вогонь і прогріти (до кипіння доводити не обов'язково), постійно помішуючи. Має вийти щось схоже на дуже густий кисіль.

Дістаємо з духовки тісто і викласти на нього начинку. Знову відправити в духовку на 20 хвилин при тій же температурі, фольгою вже не потрібно накривати. Готовий пиріг охолодити й нарізати на шматочки.

Лінива ватрушка

Для тіста

  • Борошно - 260 г
  • Яйце - 4 шт.
  • Цукор - 200 г
  • Сметана (15%) - 140 г
  • Розпушувач - 10 г
  • Сіль - невелика щіпка

Для начинки

  • Сир (9%) - 500 г
  • Цукор - 90 г
  • Яйце - 1 шт.
  • Ванілін - за смаком

Яйця з цукром збити на пухку масу. Додати сметану, сіль, борошно та розпушувач. Збити до однорідності.

Приготування начинки. Сир протерти через сито, додати цукор, ванілін та яйце, розмішати міксером до однорідного стану.

Дно рознімної форми вистелити пекарським пергаментом, а саму форму обернути фольгою, щоб уникнути протікання. Змастити маслом.

Вилити тісто в форму. В середину викласти начинку.

Відправити форму в розігріту до 180℃ духовку на 40-50 хвилин (орієнтуватися слід на свою духовку). Обов'язково перевірити тісто на суху шпажку.

Остудити спечену ватрушку в формі. Зверху її можна полити топінгом

 Читайте також:Неймовірний чізкейк для буковинців: покроковий рецепт

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#випічка #корисне #буковинцям
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...