• Головна
  • Неймовірний чізкейк для буковинців: покроковий рецепт
Рецепт
08:35, 9 листопада 2020 р.
Надійне джерело

Неймовірний чізкейк для буковинців: покроковий рецепт

Рецепт
Фото взято з відкритих джерел

Фото взято з відкритих джерел

Чізкейк – це, як зрозуміло з його назви, пиріг з вершкового сиру, джемом або фруктами за смаком. У наших краях цей десерт стрімко здобув популярність завдяки новомодним кав'ярням і кондитерським, однак на Заході його готують уже не один десяток років. Що ж, тим цікавіше приготувати чізкейк удома. До того ж приготування не потребує екзотичних інгредієнтів й особливого кулінарного таланту – варто лише дотримуватися рецепту, пише 0372.ua.

Нагадуємо, раніше ми писали: Ніжний рецепт оладок на йогурті: оком не моргнете, як попросять добавки

Чізкейк, Фото з відкритих джерел

Чізкейк, Фото з відкритих джерел

Чізкейк – класичний рецепт

Класичний чізкейк готують з вершковим сиром. Для приготування потрібні:

На корж

  • масло вершкове - 5 столових ложок
  • крекери - 200 г
  • цукор – чверть склянки
  • сіль – чверть чайної ложки

На начинку:

  • вершковий сир (кімнатної температури) - 1 кг
  • лимонна цедра - 1 чайна ложка
  • лимонний сік - 1 столова ложка
  • сіль – половина чайної ложки
  • яйця великі - 4 штуки
  • сметана - 1 стакан
  • цукор - 1 склянка

Ретельно подрібнити печиво, додати розтоплене масло, цукор і сіль, перемішати.

Розігріти духовку до 180 градусів. Змастити маслом форму для пирога.

Викласти масу з печива на форму, рівномірно розподілити по поверхні форми.

Випікати 12-15 хвилин, знизити температуру до 150 градусів. Охолодити на решітці.

Можна ставати до приготування начинки, попередньо закип'ятити воду в чайнику. Збити міксером вершковий сир, потроху малими порціями додати цукор, лимонну цедру і сік, сіль. Вбити по одному яйцю і додати сметану, перемішати.

Загорнути форму з коржем у фольгу, влити начинку. Поставити деко з високими бортиками, налити в деко окріп таким чином, щоб вода доходила до половини висоти наповненої форми.

Випікати близько 1 години 45 хвилин до готовності. Вийняти форму з води, дати охолонути протягом 20 хвилин.

Акуратно від'єднати борти форми. Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Залишити в холодильнику на 8-9 годин.

Читайте також: "Люди просто з'їхали з глузду від нашої наливки": українка робить національну кухню модною у США

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#чізкейк #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити

Коментарі

Оголошення
live comments feed...