• Головна
  • "Люди просто з'їхали з глузду від нашої наливки": українка робить національну кухню модною у США
Україна і світ
19:17, 7 листопада 2020 р.
Надійне джерело

"Люди просто з'їхали з глузду від нашої наливки": українка робить національну кухню модною у США

Україна і світ
фото: Голос Америки

фото: Голос Америки

Українка Анна Волошина вже третій рік поспіль навчає американців, як готувати українські страви, формуючи модний тренд на національну кухню, пише 0372.ua.

Анна поставила за мету зробити українську кухню модною в Америці, фото: Голос Америки

Анна поставила за мету зробити українську кухню модною в Америці, фото: Голос Америки

Качка з яблуками, мамалига, мариновані огірки, помідори, квашена капуста і наливка. Перший банкет емігрантки в США, Анни Волошиної викликав захоплення в американських гостей. Про це йдеться у матеріалі Голосу Америки.

Нагадаємо, ми писали раніше, що Україна встановила новий коронавірусний рекорд - понад 10 тисяч інфікованих за добу

Зазначається, що після цього Анна поставила за мету зробити українську кухню модною в Америці. Українка вже третій рік поспіль навчає американців, як готувати українські страви, ділиться рецептами як на майстер-класах, так і у своєму блозі та в Instagram.

Анна приїхала до США 9 років тому, коли стартап її чоловіка купила американська компанія. У випускниці економічного факультету Київського університету не було права на роботу в США перші 3 роки.

І я сиділа вдома і готувала їжу своєму чоловікові. Йому дуже хотілось українські страви, він любить українську кухню. Ми почали запрошувати його колег до нас в гості, я готувала борщ, вареники, їм дуже сподобалось. Я завела блог і почала туди постити рецепти й фотографії, - розповідає Анна Волошина, шеф-кухар.

Один зі стартапів, який організував вечірку, запросив Анну сфотографувати фірмові страви шеф-кухарів Сан-Франциско. Згодом запропонували й Анні спробувати приготувати вечерю. 

"Я приготувала вечерю за рецептами моєї бабусі, моєї мами. Я зробила качку. Я зробила п'ять качок", - розповіла Анна.

Качка з яблуками, мамалига, мариновані огірки, помідори, квашена капуста.

"Я зробила наливку вишневу і люди просто з'їхали з глузду від нашої наливки." - згадує Анна Волошина.

На десерт були трубочки з кремом. Вечеря Анни викликала фурор. Відвідувачі закохались в українську кухню. Анна почала влаштовувати вечері кожної неділі.

У матеріалі повідомляється, що коронавірус зупинив великі вечірки, але Анна не перестала куховарити. Тепер навчає, як готувати страви онлайн. Стандартна аудиторія - це 1000 людей. Також Анна працює над своєю кулінарною книгою.

Це такий невеликий манускрипт, де я записала 10 рецептів, ідея розписала її концепт і я відправила до всіх видавництв, які займаються кулінарними книгами. Це дуже класна культура, яка може стати культурною, яку підхопить вся Америка. Філіппінська кухня, вона, була десь роки 3 тому найпопулярнішою, до цього її ніхто не знав, але потім з'явилися класні шефи, які почали показувати як зробити, як покращувати. - стверджує Анна.

Вареники, пельмені, паляниця з сиром, квашені помідори та компот — невеличкий обід Анни сьогодні має скуштувати її афроамериканська подруга Джой. Анна хвилюється. "Це дуже смачно. Мм.." - смакує Джой.

Анна, за столом, жартує, - саме переїзд за кордон допоміг їй перетворити хобі на професію. Тепер у неї немає сумніву чим хоче займатися у житті. Мріє лише про те, щоб здобути другу освіту в кулінарній академії.

Читайте такожGoogle навчатиме українських вчителів як впроваджувати дистанційку в умовах пандемії

Мова об'єднує: в Україні проведуть ювілейний радіодиктант національної єдності

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Америка #українка #навчання #українська кухня
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...