• Головна
  • Ніжно-шоколадний торт "Спартак": як приготувати неймовірний десерт
Корисне буковинцям
16:53, 8 грудня 2020 р.

Ніжно-шоколадний торт "Спартак": як приготувати неймовірний десерт

Корисне буковинцям
Цей смаколик складається з шоколадно-медових коржів, перемащених масляно-заварним кремом. Фото ілюстративне

Цей смаколик складається з шоколадно-медових коржів, перемащених масляно-заварним кремом. Фото ілюстративне

Торт "Спартак" – один із найсмачніших і найулюбленіших десертів у багатьох ласунів. А все тому, що цей смаколик складається з шоколадно-медових коржів, перемащених масляно-заварним кремом. Журналісти сайту 0372.ua підготували для буковинців рецепт смачного "Спартака", який просто тане в роті.

Нагадуємо, раніше ми писали: Як правильно та ефективно написати резюме: поради буковинцям

Рецепт торта "Спартак"

Торт "Спартак"

Для тіста

  • Борошно пшеничне - 300 г
  • Цукор - 1 ст.
  • Мед - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Сода - 1,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Какао порошок - 4 ст. л.

Для заварного крему

  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 4 ст. л.
  • Молоко - 200 мл
  • Згущене молоко - 1 банка
  • Масло вершкове - 200 г

Для шоколадної глазурі

  • Чорний шоколад - 100 г
  • Вершки (10-15%) - 80 мл

Для змащення коржів

  • Вершки 10-15%

Збити яйця з цукром, додати мед та м'яке масло. Поставити суміш на водяну баню й помішувати вінчиком 7 хвилин. Додати в суміш соду і ще мішати до появи піни.

Додати в масу розпушувач і какао, розмішати. Частинами просіяти борошно, весь час перемішувати. Має вийти м'яке тісто. Його слід помістити у холодильник на 1 годину, поклавши в целофановий пакет.

Приготування крему. У кухлику збити яйця, додати борошно та частину молока, добре розмішати. Поступово вливати решту молока.

Потім додати згущене молоко, поставити кухлик на вогонь і, не перестаючи мішати масу, заварити крем. Крем повинен вийти досить густим. Коли він охолоне до кімнатної температури, збити в комбайні вершкове масло, поступово вилити до нього весь заварний крем і збити все до однорідної консистенції.

Тісто розділити на 8 шматочків і кожен дуже тонко розкачати на пергаменті.

Випікати коржі у розігрітій до 180°С духовці близько 5 хвилин кожен. Підрізати коржі під один розмір. Обрізані шматочки зберегти для обсипання торта. Кожен корж змастити вершками.

Викладати коржі по черзі на тарілку, змащувати кожен вершками та заварним кремом. Також кремом змастити боки торта.

У кухлик влити вершки, нагріти й викласти шматочки шоколаду. Через хвилину розмішати шоколад у вершках до отримання глянцевої маси.

Змастити торт шоколадною глазур'ю зверху та з боків. Обсипати боки торта подрібненою крихтою, що залишилася від обрізки коржів. Прикрасити "Спартак" за бажанням і покласти його на ніч у холодильник, щоб просочився.

Читайте також:Скільки часу ваші діти витрачають на споглядання екранів і як цьому зарадити: поради фахівців

Шкідливі читацькі звички: як не треба читати книги

#рецепт #торт #Спартак #етапи #приготування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...