• Головна
  • Курятина без антибіотиків: три українські підприємства пройшли міжнародний аудит
здорове харчування
14:00, 10 березня 2021 р.
Надійне джерело

Курятина без антибіотиків: три українські підприємства пройшли міжнародний аудит

здорове харчування
фото з відкритих джерел

фото з відкритих джерел

Три українські підприємства - члени Асоціації "Союз птахівників України" пройшли незалежний аудит для отримання права маркування продукції позначкою "без антибіотиків", пише  0372.ua.

Нагадуємо, ми писали раніше, що У Чернівцях підприємці "Формаркету" вимагають дозволити їм працювати попри "червону" зону

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі Асоціації "Союзу птахівників України".

"Сьогодні три підприємства пройшли аудит та довели свою відповідність вимогам на рівні "Вирощується без використання антимікробних засобів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Асоціація "Союз птахівників України" звернулася до українського офісу ФАО та ЄБРР з проханням розробити галузеві вимоги до виробничих процесів у галузі птахівництва. Дані вимоги мали на меті створити окремі умови, які є більш жорсткими, ніж законодавчі вимоги для внутрішнього ринку, та надавали б можливість підтверджувати помірковане використання антимікробних засобів виробниками продукції птахівництва в Україні.

Однією із умов цих вимог було візуальне виокремлення продукції даних виробників, тобто окреме, легко впізнаване маркування. Тому ФАО та ЄБРР було розроблено Добровільні вимоги до птахогосподарств із технологією вирощування птиці та отримання продукції птахівництва без використання антимікробних засобів та без залишків антимікробних засобів, які було погоджено Держпродспоживслужбою.

На основі погоджених вимог була створена Стандартна операційна процедура, яка дозволяє державним ветеринарним інспекторам здійснювати перевірку дотримання даних галузевих вимог.

Так, кожен виробник, який мав намір довести свою відповідність вимогам, мав пройти лабораторний моніторинг на відсутність залишків антимікробних препаратів протягом трьох місяців до того моменту, коли аудит мав би розпочатись.

Дослідження були проведені із чітко встановленою періодичністю не менше двох за цикл вирощування птиці, виключно в акредитованих лабораторіях. Тільки за наявності результатів такого моніторингу виробники допускалися до проведення аудиту.

За спільним рішенням членів асоціації, сам аудит проводиться без попереджень третьою незалежною стороною на початку та в ході виконання вимог кожні 6 місяців.

Читайте такожЧисельність населення в Чернівецькій області зменшилась, дані про соціально-економічне становище

Чернівецький виш потрапив до ТОП-10 за кількістю зарахованих на бюджет

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#антибіотики #птахофабрики #міжнародний аудит
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...